شبکه کامپیوتری

انواع پچ پنل و کاربرد آن

یکی از تجهیزات مهم شبکه پچ پنل ها هستند. ما در این مقاله از سایت نوین نت، قصد داریم شما عزیزان را به طور کامل با پچ‌ پنل آشنا کنیم و هم چنین انواع این محصول را نیز به شما معرفی کنیم. سپس در مورد کاربرد آن ها نیز توضیحاتی را شرح می دهیم‌.


انواع پچ پنل و کاربرد آن.فروشگاهی اینترنتی نوین نت

پچ پنل یا patch panel چیست؟

در واقع پچ پنل یک قطعه می باشد که به شکل مستطیل است. بر روی این قطعه سخت افزاری، تعدادی پورت مشخص شبکه وجود دارد.

به طور مثل پنل ۲۴ پورتی و یا ۴۸ پورتی و…. در زمان کابل کشی در هرکدام از قسمت های ساختمان شبکه چند سوکت شبکه قرار گرفته است که ممکن است بیشتر آن ها بدون استفاده باقی بمانند و هیچ کاربری به وسیله آن ها به شبکه اتصال پیدا نکند‌.

در حقیقت، میان نقاط انتهای یک کابل شبکه و لوازم تجهیزات مربوط به شبکه همانند هاب، روتر و سوئیچ قرار میگیرد.و هم چنین همه کابل های شبکه به وسیله پچ پنل به تجهیزات شبکه وصل می شوند.

به بیان دیگر، استفاده از این وسیله در شبکه های کامپیوتری به هیچ وجه الزامی و ضروری نیست اما استفاده از این وسیله در شبکه هایی که به مرور زمان رو به تغییر و گسترش هستند سبب سهولت در انجام دادن خیلی از کارها می گردد.


انواع پچ پنل و کاربرد آن.نوین نت

کاربرد پچ پنل

زمانی که قصد دارید کاربران یک شبکه را افزایش دهید، باید حتما سوکت ها وارد مدار شبکه شوند. به همین خاطر متخصصین کابل کشی شبکه، جهت برطرف نمودن این مشکلات از پچ پنل ها استفاده می کنند.

به این معنا که، همه کابل هایی که به سوکت ها وصل هستند، باید در نقطه که در مرکز رک است قرار بگیرند.

سپس باید این کابل ها جمع آوری شده و وارد پنل شوند. پس از آن باید همه آن ها را شماره گذاری کنید، تا در صورتی که هر سوکتی را که لازم داشتند، با استفاده از یک کابل شبکه به سوئیچ ها وصل کنند.

این وسیله از پورت های شبکه متعددی تشکیل شده است. این پورت ها درون رک ها قرار می گیرند. تعداد پچ پنل ها ممکن است بر اساس نیاز یک شبکه و تعداد آتی کلاینت ها در رک های اصلی به صورت متغیر باشد.

اما مهم ترین نکته این است که یک سر همه کابل های کشیده شده در شبکه وارد پچ پنل می شوند‌ و ارتباط میان شبکه را برقرار می کنند.

حوادثی که ناشی از نبودن پچ پنل در سیستم شبکه رخ می دهد

⦁ زمانی که قصد دارید یک کلاینت مشخص را بنا به دلایل خاص، به صورت مستقیم به یکی از سیستم های سرور وصل کنید، باید حتما یک کابل مجزا برای آن بکشید و یا این که به وسیله یک تستر سر دیگر کابل را بیابید.


⦁ اگر قصد دارید به شکل فیزیکی کابل کلاینتی را از یک سوییچ بکشید، و یا این که ترتیب قرار گرفتن سرورها و اتصالات را تغییر بدهید، با مشکلات زیادی رو به رو خواهید شد.


⦁ اگر شما بخواهید یک سرور را از سوئیچی به سوئیچ دیگر وصل کنید، باید حتما به قسمت پشتی رک سرور که پر از گرد و غبار است بروید. این کار سبب کثیف شدن لباس های شما می شود.

مزایای استفاده

همه شبکه در اتاق سرور است و درست در برابر چشم های شما قرار دارد. بنابراین نیازی نیست که حتما جا به جا شده و یا خارج شوید. این مورد یکی از بهترین و مهم ترین مزیت این محصول می باشد.


استفاده نکردن از پچ پنل در زمانی که بر تعداد گره ها اضافه می شود،در واقع کار غیر عقلانی می باشد.


استفاده از پچ پنل ها در اکثر شبکه برای استفاده مستمر و مدوام نیست. معمولا از کاربر‌ پچ پنل برای جلوگیری از هزینه های بالا و ناگهانی می باشد‌.


انواع پچ پنل و کاربرد آن.فروشگاهی اینترنتی نوین نت

ماهیت وجودی patch panel

اغلب پریزهای دیواری، جهت استفاده در آینده کابل کشی و نصب می گردند. و دیگر سر این پریز ها به محلی همانند سوئیچ و هاب وصل نمی باشد. دیگر پریزها نیز از یک طرف به یک ایستگاه فعال اتصال دارند و در طرف دیگر باید حتما به یک پورت خاص از سوئیچ و یا هاب متصل گردند.

به صورت عادی نمی توان این انتظار را داشت که کابل هایی که در ایستگاه های فعال قرار دارند، به صورت کاملا مستقیم به سوئیچ و یا هاب وصل باشند.

از طرف دیگر پریزهایی که فعال نیستند به همان شکل رها گردند. در سیستم های کابل کشی ساختار یافته، دومین سر کابل که به پریزهای دیواری وصل میباشند ، در روالی برچسب دار و منظم به یک تابلو با نام پچ پنل متصل هستند‌.

اتصال میان پریزهای فعال و پورت هاپ و یا سوئیچ به وسیله یک کابل انجام می شود.


در ازای هر یک از پریزهای دیواری، یک پورت شبیه بر روی تابلو پچ پنل وجود دارد. به قول تکنسین های شبکه، همه کابل های شبکه terminate شدند.

در قسمت بالایی هر پورت، یک فضا برای چسباندن برچسب و درج کدهای راهنما وجود دارد. این کد ها و برچسب ها جهت متصل کردن سر دوم کابل به هر‌ پریزی در نظر گرفته شده است.


در یک هاب و یا سوئیچ شبکه، ارتباط میان هر پورت از پچ پنل و پورت، توسط یک قطعه کابل رابط برقرار می گردد. نام این کابل، کابل اتصال ضربدری می باشد. میزان حداکثر طول این کابل باید ۶ متر باشد.


انواع پچ پنل و کاربرد آن.نوین نت

نکاتی که هنگام خرید باید به آن توجه شود

این محصول در چگالی، اندازه و ابعاد مختلفی تولید شده و به بازار عرضه می شوند. شما باید حتما در انتخاب نمودن این وسیله دقت کافی را به خرج دهید. زیرا این محصول باید با کابل های استفاده شده در شبکه، متناسب باشد.

به طور مثال، اگر کابل شبکه شما از نوع cat5 است، حتما باید از کابل های رابط و پچ پنل مناسب کابل شبکه خود استفاده کنید. چون که اگر پچ پنل با کابل شبکه تطابق نداشته باشد، سبب تضعیف سیگنال حامل داده می شود.

نکته اول

مجموع طول سه قطعه که از کارت شبکه ایستگاه کاربر آغاز شده و در هاب یا سوئیچ به پایان می رسد حدود ۹۹ متر خواهد بود. این مقدار اندازه، دقیقا با محدودیت کابل کشی در اترنت سریع متناسب می باشد.

نکته دوم

پچ پنل ها فقط مخصوص سیم های مسی نیستند، این وسیله برای کابل های فیبر نوری نیز با کانتورهای مختلف همانند ST،SC، و یا MRTJ به بازار عرضه شده اند.

اما از آن جایی که در اکثر حالات کابل کشی های افقی به وسیله سیم های مسی کفایت میکند و می توان با استفاده از آن ها پهنای باند را فراهم نمود، این نوع پچ پنل ها برای کابل کشی های افقی کاربرد بسیار کم‌ تری دارند.


دیگر‌ پچ پنل های دیگری نیز وجود دارند که از یک مجموعه کانتور فراتر عمل می نمایند. این پچ پنل ها دارای نمایش گر های فعال و سیستم های مانیتورینگ فعال از راه دور می باشند که برای هرکدام از پورت ها است.

این سیستم ها برای عیب یابی و مدیریت ساده در پچ پنل در نظر گرفته شده است. اما این نوع محصولات به یک منبع تغذیه احتیاج دارند و دارای قیمت بسیار بالایی می باشند.

در این مقاله در مورد پچ پنل ها، کاربرد و انواع آن ها توضیحاتی شرح داده شد. امیدواریم که شما توانسته باشید اطلاعات کافی را از این مطلب به دست آورده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *