سالیان زیادی است که در جهان فناوری اطلاعات، دسکتاپ مجازی VDI ظهور کرده است. اما میزان درصد راه اندازی و پذیرش آن توسط سازمان و شرکت ها، خیلی کم بوده حتی برخی از سازمان ها نیز که آن را مورد استفاده قرار می دهند، با احتیاط و حساسیت زیادی این کار را انجام داده اند. براساس پیش بینی برخی کارشناسان از سال ۲۰۱۵ میلادی استفاده از دسکتاپ مجازی با استقبال زیادی از سوی سازمان ها رو به رو شد. امروزه دسکتاپ مجازی تحت عنوان اصلی ترین گزینه جهت جایگزینی رایانه های قدیمی شده است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا در خصوص دسکتاپ مجازی VDI توضیحاتی را به شما ارائه دهیم.
خدمات شبکه نوین نت ارائه دهنده خدمات شبکه و پشتیبانی شبکه بر اساس اخرین متد روز دنیا می باشد.شما می توانید جهت راه اندازی شبکه و برخورداری دستگاه مجازی VDi با ما در تماس باشید.
دسکتاپ مجازی VDI چیست؟
بهتر در وهله اول متوجه شویم که VDI مم مخفف چه عبارتی است. در واقع vdi مخفف virtual Desktop Infrastructure می باشد که در زبان فارسی به آن مجازی سازی دسکتاپ نیز گفته می شود. این تکنولوژی جهت ایجاد یک محیط مجازی از دسکتاپ ها طراحی و تولید شده و توسط بستری مجازی، دسکتاپ هریک از کاربران شبکه روی سرور قرار خواهد داد.
در دسکتاپ مجازی VDI ، دسکتاپ های مجازی متعددی بر روی سرور قرار می گیرد و به وسیله کاربر نهایی استفاده خواهند شد. به بیان دیگر می توان گفت که سرور به چند سرور مجازی گوناگون تقسیم بندی شده که طبق آن کاربران قادر هستند توسط سیستم های خود به دسکتاپ VDI دسترسی پیدا کنند. دسکتاپ های مجازی این اختیار را دارند که از هر کامپیوتری و در هر شرایط و زمانی استفاده کنند، البته به شرط این که مواردی همچون مجوزها، امنیت، سیاست ها سازمانی و… حتما بررسی شده و تنظیم شوند.
فناوری مجازی سازی دسکتاپ ها، سیستم عامل و برنامه های سیستم یک کاربر را به طور کلی از کیس سیستم جدا می کند و تمامی آن ها را روی سروری قرار خواهد داد سپس سرور فیزیکی در مرکز داده شبکه استقرار پیدا می کند. در مجازی سازی از روش ها و اصولات شبیه به مجازی سازی سرور استفاده می گردد. اما در این جا این امر برای سیستم عامل هایی انجام خواهد شد که بر پایه کلاینت می باشند.
تاریخچه دسکتاپ مجازی VDI چیست؟
ایده دسکتاپ مجازی VDI به ابتدای سال ۲۰۰۲ میلادی بر می گردد. هنگامی که مشتریان VMware تمامی سیستم عامل دسکتاپ خود را بر روی سروی قرار دادند. در آن سال ها مجازی سازی دسکتاپ به شکل امروز دارای کاربرد زیادی نبود.
تمامی کاربران توسط پروتکلی به نام RDP به صورت مستقیم به دسکتاپ مخصوص خود که ویندوز xp بوده و روی سرور نیز قرار می گرفت، وصل می شدند. سپس در سال ۲۰۰۵ میلادی کمپانی VMware فناوری Connection را معرفی کرد. و در سال ۲۰۰۱۶ میلادی نیز دسکتاپ مجازی VDI ظهور کرد. سپس بعد از گذشت مدت زمانی به یک فناوری کامل که امروز نیز بسیار رواج دارد، دست یابی پیدا کرد.
استفاده از مجازی سازی دسکتاپ چه کاربردی دارد؟
در حالت سنتی دسکتاپ ها، همه پروسس ها و بیشتر فایل ها روی هاردهال لوکال قرار گرفته اند. برای هریک از کاربران نیز نرم افزارها و سیستم عامل های جداگانه نصب می گردد. به روز رسانی و آپدیت برنامه و سیستم عامل ها نیز به صورت جداگانه روی هر سیستم انجام خواهد شد.
حال شما این تصور را داشته باشید که ما تعدادی بسیار زیادی سیستم را در یک شبکه داریم، باید برای هریک از این pc ها زمان زیادی را بگذاریم، تعدادی زیادی برنامه را مورد استفاده قرار دهیم، از سوی دیگر نیز کاربرهایی که نمی توانند به خوبی با کامپیوتر کار کنند و همچنین ادمین هایی که از تکرار یکسری کارهای دشوار خسته می شونو و مشکلات دیگر…
برای این که این موضوع را به خوبی درک کنید، بهتر است مثال را بیان کنیم؛ اگر ما فرض کنیم یک شرکت بازرگانی را در اختیار داریم، نصب و کانفیگ همه کامپیوترها در ابتدا بر عهده ما می باشد. پس از آن باید برنامه هایی که کاربران به آن ها نیاز دارند روی سیستم نصب کنیم و در آخر نیز نگه داری ، تعمیرات و بروز رسانی را نیز به صورت سالیانه انجام دهیم.
ما خیلی خوب می دانیم که جهت انجام تمامی این امور زمان و هزینه های بسیار زیادی را باید صرف نماییم. در این جاست که اهمیت دسکتاپ مجازی VDI مشخص می شود. شما می توانید توسط مجازی سازی دسکتاپ به وسیله یک زیرو کلاینت و تین کلاینت و یا یک گوشی هوشمند به تمامی این موارد دسترسی پیدا کنید. در واقع vdi این امکان را برای کاربران فراهم خواهد کرد تا در هر زمان و شرایطی، بتوانند به کامپیوتر دسترسب داشته باشند.
شرکت های تولیدکننده نرم افزار
VDI
در حال حاضر چندین شرکت وجود دارند که به تولید نرم افزار دسکتاپ مجازی می پردازند. این کمپانی ها عبارتند از:
⦁ Citrix
⦁ VMware
⦁ Microsoft
طبق آمارهایی که به دست آمده است، بیشتری بخش فروش در بازار به شرکت Citrix تعلق دارد پس از آن نیز این جایگاه به VMware و در آخر نیز به Microsoft اختصاص می یابد.
مزایای مجازی سازی دسکتاپ
همان طور که در ابتدای متن گفته شد، دسکتاپ مجازی VDI دارای کاربرد و مزایای بسیار زیادی است. در ادامه به تعدادی از مزایای این فناوری اشاره خواهیم کرد:
دسترسی از راه دور با دسکتاپ مجازی VDI
از جمله بهترین ویژگی دسکتاپ مجازی، دسترسی به سیستم از راه دور می باشد. دسکتاپ های قدیمی تر محدود بوده و تا هنگامی که کاربر در کنار سیستم است، می تواند از آن استفاده کند و پس از این که از سیستم دور شد دیگر نمی تواند از آن استفاده کند.
توسط دسکتاپ مجازی VDI می توانید در هرمکان، زمان و شرایطی به دسکتاپ سیستم خود دسترسی پیدا کنید. حتی شما می توانید با سایر دستگاه های هوشمند مثل تبلت و گوشی به دسکتاپ دسترسی داشته باشید.
امنیت بالا
از جمله دیگر مزیت های اساسی VDI امنیت بسیار بالا آن است. معمولا کاربران برنامه ها و سیستم عامل همچنین اطلاعاتی را که دارند در قطعات سخت افزاری مراقبت می کنند. این سخت افزار یا کامپیوتر است و یا لب تاپ. در صورتی که این سخت افزارها خراب شوند و یا به سرقت بروند، طبیعتا شما تمام اطلاعات خود را از دست می دهید. توسط دسکتاپ مجازی VDI یک افزونگی عالی برای کاربران فراهم شده است که همه اطلاعات خود را روی سرور ذخیره کنند.
در نتیجه هیچ گونه نگرانی در خصوص از بین رفتن اطلاعات و برنامه ها وجود ندارد.
در صورتی که لپ تاپ به شما به سرقت برود و یا این که دزدیده شود، شما می توانید به وسیله دستگاه دیگر، روی دسکتاپ خود وصل شوید و با خیالی راحت کارها را انجام دهید.
با وجود این امکانات احتمال از بین رفتن اطلاعات بسیار کاهش می یابد، همچنین دیگر ریسکی جهت آلوده شدن سیستم به ویروس وجود نخواهد داشت.
کاهش هزینه ها
با وجود دسکتاپ مجازی دیگر لازم نیست که برای هر کاربر جهت خرید سیستم های سخت افزاری هزینه کنید. شما می توانید توسط هر دستگاهی به دسکتاپ خود وصل شوید و جهت این کار سخت افزارهای قدیمی را مورد استفاده قرار دهید.
همچنین استفاده از دسکتاپ مجازی VDI سبب کاهش مصرف برق شده و دیگر لازم نیست به صورت مدوام جهت آپدیت سخت افزارها و مراقبت از آن ها متحمل پرداخت هزینه های اضافی شوید.
ما در این مقاله از سایت هورداد نوین نت به توضیح کامل دسکتاپ های مجازی پرداختیم. امیدواریم از این مطلب اطلاعات مفیدی را به دست آورده باشید.