سیستم کنترل و مانیتورینگ هوشمندسازی اتاق سرور

سیستم کنترل و مانیتورینگ سیستم کنترل و مانیتورینگ موضوع این مقاله می باشد. سیستم های مانیتورینگ به دنبال مشاهده و ثبت داده های مربوط به یک محیط از طریق حسگرها هستند. مهمترین قابلیت های این سیستم کنترل اتوماتیک بخش های مختلف زیر ساخت، ایجاد واسط کاربری برای مانیتور وضعیت زیرساخت در زیر سیستم های مختلف، […]

فهرست مطالب

سیستم کنترل و مانیتورینگ

سیستم کنترل و مانیتورینگ موضوع این مقاله می باشد. سیستم های مانیتورینگ به دنبال مشاهده و ثبت داده های مربوط به یک محیط از طریق حسگرها هستند. مهمترین قابلیت های این سیستم کنترل اتوماتیک بخش های مختلف زیر ساخت، ایجاد واسط کاربری برای مانیتور وضعیت زیرساخت در زیر سیستم های مختلف، ذخیره اطلاعات کمی و کیفی عملکرد زیرساخت، تهیه گزارش از عملکرد زیرساخت، صدور هشدارهای لازم و ارسال پیغام در شرایط خاص، ارائه تحلیل های مفید از وضعیت مرکز داده می باشد.

با پیشرفت  فناوری و تجهیزات مورد نیاز برای مدیریت، انجام این مدیریت به صورت دستی دیگر مقرون به صرفه نیست. بیشتر بخش های تجاری به سیستمهای نظارت و کنترل از راه دور (M&C) برای اتوماسیون بسیاری از پروژه های مختلف تجاری روی می آورند.

سیستم کنترل و مانیتورینگ

مانیتورینگ شبکه چیست؟

در دنیای امروزی، اصطلاح نظارت شبکه در سراسر صنعت فناوری اطلاعات رایج است. نظارت بر شبکه یک فرایند حیاتی فناوری اطلاعات است. که در آن تمام اجزای شبکه مانند: روترها، سوئیچ ها، فایروال ها، سرورها از نظر خطا و عملکرد نظارت می شوند و به طور مداوم برای حفظ و بهینه سازی در دسترس بودن آنها ارزیابی می شوند. یکی از جنبه های مهم نظارت بر شبکه این است که باید فعال باشد. نظارت کارآمد می تواند از خرابی شبکه جلوگیری کند.

نظارت بر شبکه اطلاعاتی را که مدیران شبکه برای تعیین زمان عملکرد بهینه شبکه نیاز دارد در اختیار آن ها قرار می گیرد. مدیران شبکه به سیستم های نظارت بر شبکه تکیه می کنند تا به آنها در تشخیص سریع خرابی های دستگاه کمک کنند. این سیستم ها می توانند به مدیران در مورد مشکلات از طریق ایمیل یا پیامک هشدار داده و گزارش ها را با استفاده از تجزیه و تحلیل شبکه ارائه دهند.

جنبه های مهم نظارت بر شبکه:

نظارت بر موارد ضروری
بهینه سازی فاصله نظارت
انتخاب پروتکل مناسب
تعیین آستانه ها

سیستم هشدار دمای اتاق سرور

اتاق های رایانه حاوی سرورها و داده های با ارزش بسیار بالا هستند. دمای معمولی در اتاق سرور باید بین 21 تا 25 درجه سانتی گراد باشد. حتی اگر اتاق شما دارای سیستم تهویه مطبوع است.اما مهم است که عملکرد اتاق سرور خود را با یک سیستم هشدار دما کنترل کنید. یک سنسور دمای اتاق سرور، داده های دما را از نقاط مختلف اندازه گیری کرده و در شبکه اتاق سرور جمع آوری و بایگانی می کند.

در صورت بروز انحراف دما، نرم افزار مانیتور اتاق سرور یک هشدار خودکار ارسال می کند. که به شما امکان می دهد سریعاً برای شناسایی مشکل اقدام کنید. یکی از دلایل اصلی آسیب، خارج از اتلاف برق، افزایش دما  یا رطوبت هوای اتاق سرور است. این یک خطر بزرگ است و در عین حال  نشان دهنده یک مشکل در اتاق سرور است که حاوی تعداد زیادی سرور است.

سیستم کنترل و مانیتورینگ و اتاق سرور

سیستم مدیریت هوشمند اتاق سرور به منظور کنترل و مانیتورینگ یکپارچه اتاق سرور است که به طور مداوم شرایط محیطی را چک میکند و در حالت بهینه قرار می دهد. اتاق سرور اتاقی است که معمولاً دارای تهویه مطبوع است و به کار مداوم سرورهای رایانه اختصاص داده شده است. کل ساختمان یا ایستگاه اختصاص داده شده به این منظور یک مرکز داده است. رایانه های اتاق سرور معمولاً می توانند از راه دور از طریق سوئیچ KVM یا نرم افزار مدیریت از راه دور مانند Secure Shell (ssh) ، VNC و دسکتاپ از راه دور کار کنند.

آب و هوا یکی از عواملی است که بر مصرف انرژی و تأثیرات محیطی اتاق سرور تأثیر می گذارد. در مناطقی که آب و هوا خنک کننده و مقدار زیادی برق تجدیدپذیر است. اثرات زیست محیطی معتدل تر خواهد بود. مکان اتاق سرور اولین نکته مهم است. اکثر طراحان معتقدند که در صورت امکان، اتاق سرور نباید در جایی ساخته شود که یکی از دیوارهای آن دیوار بیرونی ساختمان باشد. دیوارهای خارجی اغلب می توانند کاملاً مرطوب باشند و می توانند حاوی لوله های آب باشند که ممکن است باعث ترکیدگی و خیس شدن تجهیزات شود. اجتناب از پنجره های بیرونی به معنای اجتناب از خطرات امنیتی و شکستگی است. اجتناب از هر دو طبقه بالا و زیرزمین به معنی اجتناب از سیل و نشت در مورد سقف ها است. در نهایت ، اتاقهای سرور باید به صورت مرکزی قرار گیرند

امکانات هوشمند سازی اتاق سرور

  1. سیستم کنترل دما و رطوبت اتاق سرور
  2. کنترل کولر و کولرهای رزرو اتاق سرور
  3. بررسی قطعی برق ورودی و خروجی و نوسانات برق
  4. کنترل و مانیتورینگ دود و آتش سوزی در دستگاه 
  5. کنترل و مانیتورینگ گاز شهری در اتاق سرور
  6. کنترل و مانیتورینگ نشتی آب در اتاق سرور

مزیت هوشمند سازی اتاق سرور

  1. باز کردن در اتاق سرور از راه دور
  2. مانیتورینگ و اندازه گیری پارامترهای اصلی سیستم دارای خروجی قابل برنامه ریزی برای اتوماتیک کار کردن
  3. استفاده از بانک اطلاعاتی SQL Server
  4. فعال یا غیرفعال کردن سنسورها
  5. روشن وخاموش کردن سیستم اضطراری
  6. تعیین محدوده زمانی
  7. بروز رسانی نرم افزار سامانه از راه دور با استفاده از نرم افزار مرکزی
  8. قطع و وصل کردن وضعیت لحظه ای یا گروهی سامانه ها بوسیله چند کلیک ساده
  9. شارژ لحظه ای سیم کارت ها و سطح سیگنال
  10. ضبط تصاویر هنگام وقوع آلارم ایمنی و ارسال به آرشیو
بیشتر کمتر