رک چیست؟

بدون شک در زمان های که تعداد تجهیزات شبکه زیاد میشود و نیاز به گسترش و توسعه شبکه دارید. در این صورت به منظور مدیریت و نگهداری از تجهیزات مشکلاتی را برای شما به وجود میاورد. بدین صورت که این تجهیزات و لوازم به هم دیگر متصل میباشند در پاره ای از موارد ممکن است […]

فهرست مطالب

بدون شک در زمان های که تعداد تجهیزات شبکه زیاد میشود و نیاز به گسترش و توسعه شبکه دارید. در این صورت به منظور مدیریت و نگهداری از تجهیزات مشکلاتی را برای شما به وجود میاورد. بدین صورت که این تجهیزات و لوازم به هم دیگر متصل میباشند در پاره ای از موارد ممکن است که به جا به جای این تجهیزات نیاز باشد. این امر بدیهی است که پس از نقل و انتقال محافظت و مدیریت این لوازم به سختی امکان پذیر خواهد بود. چرا که شما با طیف گسترده ای از اتصالات روبرو هستید که در صورت بروز مشکل و نقصی برطرف نمودن آن عیب به زمان زیادی نیاز خواهید داشت.

از اینرو به احتمال زیاد شما تحت عنوان یک کارشناس و پشتیبان شبکه با این مشکل روبرو شده باشید. در چنین مواقعی بکار گیری محفظه های که با نام رک شناخته می شود بهترین گزینه خواهد بود. چرا که سبب میشود از یک شبکه منظم، منسجم  و … برخوردار باشید. در ادامه در این مقاله از نوین نت با ما همراه باشید تا به صورت کامل در رابطه با رک چیست؟ مطالبی را برای شما شرح نماییم.

رک چیست؟

کاربرد رک در شبکه چیست؟

از مواردی که در تجهیزات پسیو شبکه کاربرد دارند رک می باشد. محفظه های سیاه رنگی می باشد که در داخل آنها تجهیزات و لوازمی از قبیل روتر، سرور، سوئیچ و … قرار می گیرد و از آن ها محافظت و نگهداری می نماید. در حالت کلی رک به منظور محافظت، نگهداری، منسجم نمودن تجهیزات موجود در شبکه کاربرد دارد. همه ای نود و یا گره های موجود در شبکه با کابل به پشت این محفظه وارد می شود. سپس به تجهیزاتی که در داخل آن قرار گرفته است متصل می گردد. در بیشتر موارد عرض این محفظه نوزده اینچ در نظر گرفته می شود.

چرا که عرض استاندارد همه ای تجهیزات شبکه می باشد که به منظور جای گیری در داخل رک تولید شده اند که به آن در اصطلاح رکمونت اطلاق می گردد. در رابطه با ارتفاع رک میتوان چنین بیان نمود که بر طبق تعداد یونیتی بکار رفته متفاوت می باشد. با این تفاسیر بر طبق تعداد دستگاه های که بکار میبریم ارتفاع رک متفاوت خواهد بود. همچنین این نکته را برای شما خاطر نشان کنیم که به منظور گردش هوای میان تجهیزات و البته تجهیزاتی احتمالی که ممکن است در آینده بکار میبریم. تعداد یونیت های اضافی نیز تعبیه نماییم. از دیگر مواردی که شما در انتخاب رک بایستی بدان توجه نمایید عمق رک می باشد. شما بر طبق تجهیزاتی که بکار میبرید میتوانید رک مورد نیاز خود را با عمق مورد نیاز خود تهیه نمایید.

کاربرد رک در شبکه چیست؟

کاربرد رک در شبکه

شاید شما فکر می کنید که در یک شبکه کوچک نیازی به رک نداریم ولیکن اینگونه نمی باشد. اگر با مزایا و قابلیت های رک آشنا شوید به احتمال زیاد آن را در شبکه خود بکار خواهید برد. ولیکن در شبکه های بزرگ وجود رک امری ضروری می باشد.

کاربرد و مزایای رک چیست

  • با بکارگیری رک شما این امکان را فراهم خواهید که که تجهیزات خود را در یک محیط مناسب قرار دهید. در نتیجه از تهویه مناسب برخوردار بوده و کارایی آن افزایش خواهد یافت.
  • اگر شما داده های با ارزشی را در داخل سرور موجود در شبکه دارید که نیازمند آن است که بدون اختلال و قطعی کار خود را ادامه دهد. در این صورت بایستی از رک استفاده نمایید. چرا که در صورت بروز هر گونه خطای احتمالی این اطلاعات از دسترس خارج خواهند شد.
  • اگر به دنبال افزایش طول عمر تجهیزات بکار رفته در شبکه هستید بدون شک رک بهترین گزینه برای این منظور خواهد بود. چرا که با بکار گیری آن احتمال جابجای و آسیب به تجهیزات به کمترین میزان خود خواهد رسید.
  • هنگامی که شما تجهیزات خود را در درون رک قرار می دهید در این صورت تجهیزات شما فضای کمتری را در برخواهند گرفت. به خصوص اگر شما از رک دیواری استفاده نمایید به خوبی در فضا صرفه جویی خواهد نمود. در نتیجه سبب منظم و منسجم شدن تجهیزات بکار رفته در شبکه خواهد شد.
  • با بکار گیری رک این امکان برای شما فراهم می باشد به راحتی شبکه خود را توسعه دهید و به سهولت مشکلات به وجود آمده را برطرف نمایید.

کاربرد و مزایای رک چیست

انواع رک

رک در دو دسته رک دیواری و رک ایستاده جای میگیرد که در ادامه هر کدام از این موارد را برای  شما شرح خواهیم نمود.

رک ایستاده چیست؟

این نوع از رک دارای چرغ های میباشد که در روی زمین قرار میگیرند. هنگامی که شما در شبکه از تجهیزات زیادی برخوردار هستید بایستی رک ایستاده را بکار گیرید. در اغلب موارد دسترسی از چهار طرف را برای شما مهیا می سازد. این نوع از رک به طور معمول دارای درب های از جنس شیشه و یا طلق می باشد که در داخل فرم فلزی قرار گرفته اند. یا به صورت تمام فلز که دارای حرفه های می باشد در نظر گرفته میشود. شما این نوع از رک ها را در عرض 19 اینجی می توانید در بازار بیابید.

انواع رک دیواری

این نوع از رک قابلیت نصب در دیوار و یا سقف را دارند. به احتمال بسیار شما این نوع از رک ها را در مکان های همچون بالای خود پرداز های بانک که در فضا های عمومی در خارج از بانک قرار دارند مشاهده کرده اید. در حالت کلی از این نوع رک به منظور قرار دادن تعداد کمی از تجهیزات شبکه از قبیل DVR های دوربین مداربسته، روتر، سوئیچ و … کاربرد دارند. درب رک های دیواری همچون رک ایستاده از جنس شیشه و یا طلق که در درون فرم فلزی قرار گرفته است. یا اینکه تمام فلزی که دارای حفره ای های می باشد در نظر گرفته می شود. همچنین اگر نیاز باشد شما به پنل پشتی دسترسی داشته باشید در این صورت میتوانید از رک دیواری با دو درب استفاده نمایید.

انواع رک دیواری

کلام پایانی

در این مطلب از نوین نت ما تلاش خود را نمودیم تا اطلاعات کاملی در رابطه با رک چیست در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همانطور که مشاهد کردید بکار گیری رک مزیت و قابلیت های بسیاری از قبیل محافظت و نگهداری از تجهیزات  برای شبکه به همراه خواهد داشت.

بیشتر کمتر