آشنایی با نسل مختلف شبکه های تلفن همراه

شبکه های تلفن همراه را میتوان در واقع راهی به منظور برقراری ارتباط در بین اشخاص سراسر جهان به حساب آورد. این شبکه ها از زمان پیدایش خود راه طولانی را طی نموده اند تا به خوبی قادر باشند نیاز های کاربران را تامین نمایند. هر نسلی که به بازار ارائه می شد در مقایسه […]

فهرست مطالب

شبکه های تلفن همراه را میتوان در واقع راهی به منظور برقراری ارتباط در بین اشخاص سراسر جهان به حساب آورد. این شبکه ها از زمان پیدایش خود راه طولانی را طی نموده اند تا به خوبی قادر باشند نیاز های کاربران را تامین نمایند. هر نسلی که به بازار ارائه می شد در مقایسه با نسل قدیمی خود از سرعت انتقال بیشتر و در نتیجه پهنای باند بهتری برخوردار میباشند. تکنولوژی امری است که همواره در حال گسترش و توسعه می باشد. از اینرو این امر بدیهی است که در آینده نسل های بهتری از شبکه های تلفن همراه به بازار معرفی خواهد شد. در ادامه در این مقاله از نوین نت همراه ما باشید تا به صورت کامل در رابطه با آشنایی با نسل مختلف شبکه های تلفن همراه گفتگو نماییم.

منظور از نسل Generation شبکه های مخابرایت چیست؟

سرعت اینترنت شما با توجه به نوع قدرت سیگنالی که از شبکه تلفن همراه دریافت میکند وابسته است. بدون شک در تلفن های خود در کنار حروف G که بر گرفته از Generation می باشد آن را دیده اید.

نسل اول شبکه های تلفن همراه که با نام 1G شناخته می شود

این نسل از سرعت انتقال 2.4 کیلوبیت بر  ثانیه برخوردار بودند. این نسل از شبکه های تلفن همراه حتی در برخی از موارد از عملکرد خوبی برای مکالمات برخوردار نبودند در نتیجه در انتقال داده ها نیز انتظارات بسیاری از آن نمی رفت از اینرو تنها کارای آنها در مکالمات صوتی دانست. دارای ساختار آنالوگ می باشند  و به دلیل آنکه ارتباطات آنالوگ نویز پذبر می باشند از اینرو از سرعت و انتقال داده های بسیار کمی برخوردار می باشند. علاوه بر این داده ها در شبکه 1G از امنیت بالا برخوردار نبودند. همچنین همواره شاهد قطع شدن تماس ها بودیم. در زمان پیدایش نسل اول شبکه های تلفن همراه گوشی ها به حدی اندازه ای بزرگی داشتند که حتی در جیب جا نمی شودند.

نسل اول شبکه های تلفن همراه که با نام 1G شناخته می شود

نسل دوم شبکه های تلفن همراه که با نام 2G شناخته می شود

در حقیقت آغاز تحول در شبکه های تلفن همراه را میتوان از نسل دوم دانست. دارای سرعت در حدود  64 کیلو بیت بر ثانیه بودند. از بارزترین تفاوت های میان نسل اول و نسل دوم شبکه ای اینترنتی که میتوان نام برد تبدیل سیگنالهای آنالوگ به سیگنال های دیجیتال در نسل دوم می باشد. از اساسی ترین هدف های نسل دوم  که میتوان نام برد برقراری کانال ارتباطی ایمن و قابل اعتماد می باشد. در این دوران به صورت همزمان انتقال صدا را در کنار انتقال دیتا تجربه کردیم. بیشتر خدماتی و سرویس های نظیر پیامک کوتاه، حالت Call hold، تماس کنفرانسی، مدیریت هزینه مکالمات بین شهری و … که دسترسی به آن به سهولت برای همه امکان پذیر می باشد. با گذشت از نسل اول به نسل دوم انجام گرفت.

نسل سوم شبکه های تلفن همراه که با نام 3G شناخته می شود

این نسل استاندارد های از تکنولوژی وایرلس را ارائه نمود. در نسل 3G تمامی فعالیت های نظیر وب گردی، اشتراک گذاری تصویر و در کل دیگر فناوری های گوشی های هوشمند معرفی گردید. از پیشرفت های شبکه تلفن همراه 3G میتوان به موارد زیر اشاره نمود.

  • قابلیت اتصال به شبکه با برخورداری از سرعت بسیار بالا و در عین حال حرکت.
  • امکان برقراری تماس تصویری.
  • دانلود ویدئو و همپچنین قابلیت مشاهده تصاویر تلوزیونی بر روی گوشی همراه.

برای این نسل از شبکه های تلفن همراه تکنولوژی های متعددی در اکثر کشور ها شکل گرفت. ولیکن در این بین استاندارد UMTS (W-CDMA)  که در سال 2001 ارائه شد متداول تر از دیگر فناوری ها بود. عامل اصلی در محبوبیت نسل سوم را میتوان  پشتیبانی مالتی مدیا مقارن با استریمینگ دانست. در این نسل امکان دسترسی جهانی و همچنین امکان حمل انواع دستگاه ها برای مثال دستگاه پزسیار میسر می باشد.

 

نسل سوم شبکه های تلفن همراه که با نام 3G شناخته می شود

نسل چهارم از شبکه های تلفن همراه که با نام 4G شناخته می شود

این نسل از شبکه تلفن همراه در مقایسه با نسل های قبلی شبکه تلفن همراه کاملاً متفاوت می باشد. 4G با هدف ارائه سرعت بالا، در کنار کیفیت و ظرفیت بیش از نسل های قبلی خود و همچنین بهبود و افزایش امنیت و البته کم نمودن هزینه های مربوط به خدمات صوتی، مالتی مدیا و اینترنت بر طبق آدرس IP پی ریزی شده است. در حقیقت در یک کلام نسل تکامل یافته شبکه ها می باشد. از بهترین مزیت و قابلیت های این نسل این است که مکالمات صوتی بایستی همچون داده به شیوه بسته ارسال گردند که به این روش VoIP اطلاق میگردد. در نتیجه همین موضوع سبب کاهش تأخیر در ارسال بسته می شود. امروزه بیشتر تلفن های هوشمند امکان دسترسی به این نسل از شبکه را دارند. در نتیجه به سهولت میتوان نسبت به فعال کردن آن از طریق شبکه سیم کارت اقدام نمود.

سازگاری نسل شبکه های تلفن همراه با انواع گوشی ها

نسل های بروز گوشی های همراه به نحوی طراحی شده اند که به منظور ارتباط با نسل های گذشته سازگار می باشند. با پیدایش گوشی های 4G یکی از نگرانی های که وجود داشت این بود که بایستی علاوه بر تعویض سیم کارت بایستی نسبت به تعویض تلفن ها اقدام نمود. ولیکن خوشبختانه پروتکل های شبکه ای 4G بر روی تلفن های که امکان اتصال به شبکه 3G را داشتند پاسخگو بود. ولیکن در رابطه با نسل پنجم از شبکه های تلفن همراه قضیه کاملاً متفاوت بوده و شما بایستی گوشی سازگار با این نسل را تهیه نمایید.

سازگاری نسل شبکه های تلفن همراه با انواع گوشی ها

نکته

نسل پنجم شبکه های تلفن همراه را میتوان توسعه یافته نسل 4G دانست که با هدف بهبود پوشش وایرلس، مصرف بهینه باتری با برخورداری از حداکثر سرعت 5g در حال توسعه و پیشرفت می باشد.

کلام پایانی

در این مقاله از نوین نت تلاش خود را نمودیم تا به صورت مفید و مختصر در رابطه با آشنایی با نسل مختلف شبکه های تلفن همراه گفتگو نماییم. همانگونه که مشاهده کردید شبکه های تلفن همراه از زمان پیدایش خود در حال توسعه و پیشرفت بوده است تا بتواند به خوبی پاسخگویی نیاز های کاربران باشد. امیدواریم با مطالعه این مطلب توانسته باشید به ابهامات خود پاسخ داده باشید.

بیشتر کمتر