اگر شما خواهان یک شبکه اصولی بر پایه بستری بنیادی و معیار های درست هستید از اینرو بایستی فرآیند کابل کشی را به درستی انجام دهید. همین مسئله سبب میشود از یک شبکه پر سرعت برخوردار باشید علاوه بر این پیدا نمودن نواقص و البته گسترش شبکه به سهولت و به درستی انجام خواهد گرفت. همین بیان این نکته را حائز اهمیت میباشد که بایستی در انتخاب شرکت ارائه دهنده خدمات و نصاب با دقت بیشتری عمل نمایید. شما با رعایت نمودن همه ای موارد بالا خواهید توانست از یک شبکه با عملکرد و کارایی بالا بهره ببرید. در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با بررسی نکات حائز اهمیت در کابل کشی شبکه گفتگو نموده و مطالبی را برای انجام صحیح اینکار برای شما عزیزان شرح نماییم.
نکات مهم در کابل کشی شبکه
-
نقشه کابل
اولین قدمی که بایستی شما در وهله اول بردارید این میباشد که به مکان مورد نظر رفته و محیط کابل کشی را مشاهده و وارسی نمایید. به همین منظور بایستی مکان که رک بایستی در آنجا جای گیرد و یا اینکه مکان اتاق سرور را معین گردد. به همین اساس شما بایستی نکاتی را رعایت نمایید در این صورت شما از یک اتاق سرور مناسب بهره خواهید برد که قادر است از پیدایش مشکلات در آینده ممانعت نماید.
در گام بعدی بایستی بر روی نقشه مکان جای گیری Node ها به وسیله شماره معین گردد. از اینرو شما به سهولت خواهید توانست در زمان انجام پروسه کابل کشی پچ پنل، پریز و … را به آسانی شماره گذاری نمود. پس از آن بایستی مسیر عبور کابل ها را بر روی نقشه معین گردد. استفاده از نقشه کابل کشی بسیار حیاتی میباشد چرا که بکار گیری نقشه یک نگاه کلی به شما میدهد که موجب میگردد مشکلات احتمالی را پیش بینی و شناسایی نمایید.
-
انتخاب زیر ساخت کابل
از مهم ترین مسائلی که در این حیطه بایست به آن توجه نمایید این است که نباید کابل و سیم در معرض و همچنین در دسترس شبکه باشد. چرا که این احتمال وجود دارد که کابل ها در معرض آسیب قرار گیرند. در این صورت این احتمال وجود دارد که از لحاظ امنیتی شبکه در معرض خطر قرار گیرد. بستر های متعددی برای کابل ها مورد استفاده قرار میگیرد از قبیل ترانک، و یا داکت، لوله پلی اتیلن و … که با توجه به اوضاع فیزیکی فضا بکار گرفته میشوند.
انتخاب مسیر کابل کشی
یکی دیگر از نکاتی که بایستی به آن توجه نمایید مسیر کابل کشی میباشد شما بایستی با وارسی محل مورد نظر بر طبق موانع مناسب ترین مسیر را انتخاب کنید. مسیری که شما به منظور کابل کشی در نظر گرفته اید بایستی کمترین میزان فاصله با رک را دارا باشد. در مسیر انتخابی شما نباید دستگاه و یا هر گونه وسیله ای که نویز ایجاد مینماید قرار داشته باشد. چرا که سبب به وجود آمدن مشکلات در منتقل نمودن اطلاعات میشود. برای نمونه پیشنهاد مینماییم که مسیر که در آن کابل کشی را انجام میدهید دست کم سی سانتی متر از کابل برق فاصله داشته باشد.
چنانچه که شما مجبور به استفاده از کابل شبکه در کنار کابل برق شده اید بایستی از کابل های شیلدار و یا کابل های ftp استفاده نمایید. علاوه بر این تلاش نمایید که مسیر خود را به نحوی انتخاب نمایید که کابل ها بیش از اندازه خم نگردند.
انتخاب کابل شبکه
مهم ترین نکته اساسی که بایستی در کابل کشی شبکه بِدان دقت نمایید انتخاب کابل با کیفیت متناسب با نیاز مجموعه خود میباشد. شما بر اساس نیاز و میزان بودجه خود قادر هستید مدل های متعددی را انمتخاب نموده و خریداری نمایید. توجه نمایید که انتخاب کابل رابطه مستقیمی با نتیجه کار شما و البته سرعت شبکه دارد.
اندازه گیری و انجام فرآیند نصب کابل
پس ازآنکه شما تمامی نکات مطرح شده در بالا را رعایت نمودید در این صورت در این مرحله شما بایستی کابل ها را اندازه گیری نموده و سپس آن را در درون ترانک و … قرار دهید. همواره به شما توصیه مینماییم که انجام فرآیند لیبل گذاری را فراموش نکنید. علت تأکید بر این موضوع این است که پس از اتمام کار شما با انبوهی از سیم و کابل رودرو خواهید شد. در نتیجه این امر واضح است که در صورت نیاز در پیدا نمودن کابلی با مشکل روبرو خواهید شد. همچنین در زمان انجام پروسه کابل کشی مراقب هر گونه آسیب و یا پارگی باشید در این صورت مشکلی برای شما رخ نخواهد داد. توصیه مینماییم به هنگام برش دادن کابل کابل را از آغاز و از انتهایی آن چند سانتی متری اضافه برش نمایید. از لخت نمودن پیش از حد کابل اجتناب نمایید.
نصب کیستون ها
چنانچه که شما تمامی موارد بالا را در کابل کشی شبکه رعایت نموده باشید در این صورت بعد از آنکه شما کابل را به درون رک وارد نمودید در این صورت بایستی کابل ها را به ماژول کیستون، کیستون باکس و … متصل نمایید.
فیبر نوری یا کابل شبکه مسی
از مهم ترین سؤالاتی که برای مدیران شبکه به وجود میاید این میباشد که استفاده از کابل شبکه مسی و کابل شبکه فیبر نوری در کدام قسمت ها مناسب میباشد؟ در چنین مواقعی بایستی چنین بیان نمود که هزینه تجهیزات مربوط به فیبر نوری در مقایسه با کابل شبکه مسی بسیار بالا بوده. در نتیجه شما قادر هستید در هر طبقه از کابل مسی استفاده نمایید. ولیکن در رابطه با بین طبقات مسئله متفاوت میباشد. چرا که اگر چاه ارت در ساختمان بکار رفته باشد شما میتوانید از کابل مسی استفاده نمایید. در غیر این صورت به منظور جلوگیری از ایجاد نویز و EMI بهتر است از کابل فیبر نوری بهره ببرید.
کلام پایانی
در این سری از مقالات در نوین نت ما تمام تلاش خود را نمودیم هر آنچه که در رابطه با نکات حائز اهمیت در کابل کشی شبکه نیاز بود. را برای شما مطرح نماییم. با توجه به اهمیت کابل کشی شبکه به هیچ عنوان در مراحل آن کوتاهی نکنید و همواره از بهترینها در این حیطه استفاده نمایید. که تضمین کننده کارایی و عملکرد شبکه باشد.