دوربینهای آنالوگ:
AHD یاAnalog High Definition به معنی دوربین مداربسته آنالوگ اچ دی است. این دوربینها سری بهروز شدهای از دوربینهای مداربسته آنالوگاند که تصویر را توسط کابلهای کواکسیال تا فاصله 500 متر انتقال میدهند. این تجهیزات امنیتی و حفاظتی تصویر این دوربینها با دو کیفیت 720P و 1080P عرضه میشود و تمام جزئیات تصویر را انتقال میدهد. این دوربینها قیمت نسبتاً پایینی دارند و تقریباً با قیمتی برابر با مدلهای قدیمیتر عرضه میشوند.
انواع دوربین مداربسته AHD :
- ورژن 0.8 با وضوح تصویر 960H
- ورژن 1.0 که میتواند تصاویری HD با کیفیت 720P ضبط کند.
- ورژن 2.0 که تصاویر FULL HD با کیفیت 1080P ضبط میکند
تفاوت اصلی دوربین های آنالوگ :
علت اینکه این محصول نسبت به بقیه مهمتر است: نوع تصویر و مسافت ارسال تصویر بر روی کابل است. این دوربین مداربسته از خانواده آنالوگ میباشد . وضوح تصویر این دوربینها برحسب واحد مگاپیکسل میباشد ودیگر از کیفیت خطی (TVL) که تکنولوژی قدیم دوربینهای آنالوگ میباشد، استفاده نمیشود. در ابتدا این محصول فقط باکیفیت 1 مگاپیکسل به بازار عرضه شده است که دربردارنده وضوح تصویر 480×720 با نرخ 30 فریم بر ثانیه است.
تفاوت تصویر دوربین مداربسته انالوگ با دوربین مداربسته AHD
برای دوربین مداربسته AHD مثل دوربین مداربسته آنالوگ از کابل کواکسیال استفاده میکنیم. دوربین مداربسته HD-SDI فقط تا 100 متر میتواند بر روی کابل تصویر بدهد . ولی دوربین مداربسته AHD این میتواند تا 500 متر این مسیر را افزایش دهد که این ویژگی برای استفاده از محصولات آنالوگ ایده آل و از نظر هزینه به صرفه است. این محصول هم به صورت دوربین مداربسته بالت و دوربین مداربسته دام با بدنه آلومینیومی و پلاستیکی با ویژگی ضدآب و کیفیت تصویر دید در شب در بازار ارائهشده است.
هزینهی جابجایی دوربین مداربسته AHD پایین است به همین علت میتواند جایگزین بسیارخوبی برای دوربین مداربسته آنالوگ باکیفیت TVL باشد. همچنین باید به این نکته توجه داشت که DVR معمولی نمیتواند از دوربین بسته ی اچ دی پشتیبانی کند بلکه باید هنگام خرید دوربین مداربسته AHD دستگاه ضبط تصاویر که با عنوان AHD DVR هم تهیه شود.AHD DVR از دوربین مداربسته آنالوگ باکیفیت TVL نیز پشتیبانی می کند و میتوان دوربینهای مداربسته باکیفیت TVL را به این دستگاه وصل کرد.
اساس کار تکنولوژی AHD
اساس کار تکنولوژی AHD دوربینهای مداربسته بر مبنای سیستمهای تلویزیونی دیجیتال (DTV) انتقال میدهد. در این تکنولوژی اطلاعات همچنان بهصورت آنالوگ نیز انتقال پیدا میکنند اما نوع کدگذاری آنها امکان انتقال اطلاعات با حجم بیشتر و درنتیجه گرفتن تصاویر با روزولشن بالاتر را ایجاد میکند. کدگذاری دوربین توسط چیپ AHD TX انجام میشود. این چیپ اطلاعات دیجیتال را از دوربین دریافت کرده و آنها را بهصورت AHD کدگذاری میکند. در سمت DVR نیز چیپ AHD RX اطلاعات کدگذاری شده را دریافت کرده و آنها را دوباره به صورت دیجیتال برای ضبط درخواهد آورد.
روزولشن تصویر در دوربینهای مداربسته AHD
دوربینهای AHD نسل اول تنها با روزولشن 1 مگا پیکسل 720P تولید میشدند اما نسل دوم این تکنولوژی امکان تولید دوربینهای AHD با روزولشن 2 مگا پیکسل 1080P را ایجاد کرد. نسل اول و دوم این دوربین باهم ازنظر کدگذاری همخوانی ندارند و امکان استفاده همزمان از آنها وجود ندارد. در حال حاضر و با توجه به تکنولوژی موجود امکان تولید دوربینهای AHD با روزولشن بالاتر از 2 مگا پیکسلی وجود ندارد.
کابل مورد استفاده و محدودیت طول کابل کشی
یکی از نقاط قوت دوربینهای AHD محدودیت و حساسیت پایین آنها در رابطه با طول و کیفیت کابل مصرفی است. با استفاده از کابلهای RG59 عادی امکان انتقال سیگنال تا 500 متری بهراحتی میسر است. کابل RG60 میتواند این مسافت را به 1000 متر نیز برساند. همچنین دوربینهای ای اچ دی میتوانند با استفاده از کابل UTPتا فواصل 320 متری و یا با استفاده از کابل CAT5 تا فواصل 290 متر تصاویر را ارسال کنند.
هزینه دوربینهای AHD
دوربینهای AHD نسبت به دوربینهای شبکه بسیار مرغون بهصرفه هستند. قیمت این تجهیزات بیشتر به دستگاههای آنالوگ نزدیک است تا دوربینهای شبکه. این موضوع استفاده از دوربینهای آنالوگ سنتی را بهمرور کمتر کرده است.
نصب دوربین های AHD :
مکان مناسب برای نصب دوربین مداربسته یک موضوع مهم است که باید در آن دقت زیادی داشته باشید. توجه به نکات زیر میتواند این انتخاب را برای شما تسهیل کند.
باید تا حد امکان محل نصب دوربین در نزدیکی دستگاه ضبط کننده یا مانیتور باشد چون زمانی که تصاویر از دوربین مداربسته توسط کابل کواکسیال انتقال پیدا میکند، هرچه فاصله دوربین از دستگاه ضبط کننده و یا مانیتور بیشتر باشد، امکان کاهش پیدا کردن کیفیت تصاویر بیشتر خواهد بود. بهترین حالت این است دوربین بافاصله حداقل 2.5 متری از این کابلها نصب گردد.
نکته بعدی این است که دوربینها نباید در نزدیکی کابلهای با ولتاژ بالا نصب شوند زیرا ممکن است این کابلها موجب کاهش کیفیت تصاویری که از دوربین انتقال میابد گردد.
وقتیکه دوربین مداربسته را نصب میکنید باید حتماً شرایط آب و هوایی محل را در نظر داشته باشید. دوربین را درجایی که باران یا برف و یا نور خورشید بهطور مستقیم به لنز دوربین برخورد کند نباید نصب کرد.
دوربینهای مداربسته ضد آب هستند ولی اینطور نیست که بشود آن را زیرآب قرار دهید.
دوربین مداربسته را نباید در پشت پنجره نصب کرد. زیرا سبب بازتاب نور ساطعشده از پنجره در لنز دوربین میشود و باعث افت کیفیت تصاویر ضبطشده توسط دوربین میشود.
علت ایجاد ایکنولوژی AHDدر دوربینهای مداربسته این است که چون در دوربینهای آنالوگ سنتی (دوربین آنالوگ تیوی لاینی) روزولشن تصویر یکی از بزرگترین نقاط ضعف این دوربینهای بود برای جبران این نقطهضعف تکنولوژیهای جدیدی در سیستمهای مداربسته آنالوگ شدند.