آموزش نصب دوربین مدار بسته
اولین مرحله: تهیه نقشه
در اولین نصب دوربین مداربسته مرحله باید با توجه به نقشه منطقه یک نقشه برای اجرای دوربین های مداربسته طراحی کرد. با کمک این نقشه ها میتوان نصب دوربین مدار بسته را در مدت زمان کمتری انجام داد .و همچنین تخمین مناسبی از ابزار و لوازم مورد نیاز داشت.
دومین مرحله: انتخاب تجهیزات مناسب
پس از اینکه نقشه مورد نظر تهیه شد میتوان با استفاده از مختصات آن در مورد میزان هر یک از لوازم مورد نیاز را تخمین زد. و آنها را تهیه کرد. توصیه میکنیم در تهیه تجهیزات دقت و توجه خاصی به خرج داد. و تا حد امکان آنها را از بهترین مدلها و برندها تهیه کنید. هر چه کیفیت دوربین های مداربسته بیشتر باشد، تصاویر ضبط شده دارای کیفیت بهتری هستند.
فراهم کردن تغذیه مناسب دوربین مداربسته: اغلب دوربین های مداربسته با12V DC کار می کنند. اگر دوربین مورد استفاده از قابلیت POE پشتیبانی می کند، می توان بدون نیاز به کابل کشی تغذیه و آداپتور، تغذیه آن را از طریق سوئیچ POE تامین کرد. اگر هم از آداپتور استفاده می کنید توصیه می شود برای هر دوربین، یک آداپتور جداگانه در نظر گرفته شود. که در محل نصب شاهد قطع، وصلی و عملکرد نا مناسب دید در شب نباشیم.
سومین مرحله: تعیین محل نصب تجهیزات
برای تعیین محل نصب تجهیزات باید با توجه به نقشه تهیه شده، محل مناسب برای نصب تجهیزات مختلف از جمله دوربینها، کابلها و دستگاههای DVR و غیره را انتخاب کرد.
در واقع انتخاب محل یکی از مهمترین مرحله های نصب دوربین های مداربسته به شمار می رود. اگر در این مورد توجه نشود، حتی با دوربین های خاص هم نمیتوان بازدهی مناسبی داشت.
اگر دوربین ها و یا تجهیزات به صورت اصولی و در مکان مناسب نصب نشوند، سارقین به راحتی میتوانند به آنها دسترسی داشته و با ایجاد اختلال در آنها کار خود را انجام دهند. به همین دلیل باید در انتخاب مکان مناسب نهایت دقت و توجه را به خرج داد. و فاصلههای لازم را برای ایمنی آنها رعایت کرد. مثلا دوربینها و مدارها در نقاط بالایی نصب شوند تا دسترسی به آنها به راحتی میسر نباشد.
چهارمین مرحله: کابلکشی و برقراری مدارها
بسته به نوع دوربینها و سیستم کاری آنها باید از کابل و مدار خاص آنها استفاده شود. اولین حالت که عموما در نصب دوربینهای مداربسته مورد استفاده قرار میگیرد، مدار آنالوگ یا اچ دی است.در این حالت دوربینها به وسیله کابلهای RG۱۱، RG۶، RG۵۹ متصل میشوند. و اتصالات دوربین و برق آن به دستگاه DVR انجام میشود.
اما اخیرا استفاده از دوربین های تحت وب نیز انجام میگیرد. برای اجرا و نصب این دوربینهای مداربسته، به دوربینهای تحت شبکه یا همان آی پی، NVR و همچنین سوئیچ شبکه نیاز است. در این شیوه دوربینها تصاویر دریافتی را با کمک کابلهای Cat۶، Cat۵e، Cat۵ و غیره به سوئیچ شبکه و دستگاه NVR منتقل میکنند.
حالت سوم نصب دوربین مدار بسته نیز مدارها و کابل کشی آنها نیز کاملا به صورت بی سیم انجام میشود. در این حالت یک شبکه اینترنتی محلی راه اندازی میشود. و دوربینها و گیرندهها با کمک آن کار ارسال و دریافت و ذخیره سازی تصاویر را انجام میدهند. اگر محیط مورد نظر بزرگ و گسترده بود میتوان با این شیوه کار نصب دوربینهای مداربسته را انجام داد.
آخرین مرحله: اجرای تنظیمات
در این مرحله باید از نصب صحیح دوربینها مطمئن بود و بر اساس مدل و برند دوربینها از نرمافزارهای خاص آنها استفاده شود. تا بتوان تصاویر آنها را روی یک نمایشگر و یا حتی تلفن همراه هوشمند خود دریافت و ذخیره کرد. در این مرحله همچنین می توان زاویه دید دوربینها را نیز تنظیم کرد.
مراحل نصب دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین آنالوگ، پیچیدگی بیشتری دارد.
اهمیت نصب دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین مداربسته تحت شبکه، قادر به ارائه ی تصاویر با وضوح بسیار بالاتر نسبت به دوربین های آنالوگ هستند. و اغلب دارای قابلیت های هوشمندتری هستند. و حتی می توانند بدون نیاز به دستگاه ذخیره ساز تصاویر را انتقال دهند. برخی از این دوربین ها، دارای رم داخلی (Micro SD Card) هستند. که می توانند تصاویر را بدون نیاز به دستگاه ذخیره ساز در این رم ذخیره کنند. اگر چه فضای این رم محدود هست و در هر دوربینی متفاوت است. اما نصب دوربین مداربسته تحت شبکه را با اهمیت میکند. نصب دوربین مداربسته تحت شبکه، نیازمند دقت و دانش بیشتری نسبت به دوربین آنالوگ است.
در راه اندازی دوربین تحت شبکه، باید تنظیمات دوربین از طریق مرورگر وب انجام شود. اگر چه برخی از تنظیمات از طریق نرم افزارهای IP Search و یا تستر قابل انجام هستند، اما بهتر است که تنظیمات مورد نظر از طریق مرورگر وب انجام شوند. در این مرحله از نصب دوربین مداربسته تحت شبکه، نوبت به اضافه کردن دوربین ها بر روی دستگاه ذخیره سازDVR و NVR است که معمولا به صورت دستی و یا از طریق جست و جو خودکار انجام می شود. اگر دوربین تحت شبکه و دستگاه ذخیره ساز از دو برند مختلف باشند باید از طریق ONVIF ارتباط برقرار شود.
راه اندازی دستگاه ذخیره ساز :
اغلب دستگاه های ذخیره ساز با 12V DC کار می کنند، پس از روشن کردن دستگاه و اتصال به مانیتور یا لپ تاپ و یا کامپیوتر، نیاز به انجام دادن تنظیمات اولیه چون : تعریف رمز اولیه، تنظیم ایمیل، تنظیمات ساعت و تاریخ و شبکه و سایر تنظیمات مورد نظر است . در حال حاضر، اغلب دستگاه های ذخیره ساز به گونه ای طراحی شده اند که به منظور حفظ امنیت بیشتر سیستم مداربسته، باید در ابتدا رمز اولیه برای دستگاه تعیین کنید. تا بتوانید به منو دسترسی پیدا کنید.