یکی از پایه های اصلی در شبکه های کامپیوتری ایجاد شبکه ای یکنواخت و ساختار یافته است که در آن هر نوع انتقال اطلاعات وجود دارد. اگر بخواهیم یک شبکه ایجاد کنیم و چندین سیستم را به یکدیگر متصل کنیم، باید یک مسیر ارتباطی ارائه کنیم که توسط سوئیچ های شبکه ایجاد می شود که این مسیرها و مسیرهای ارتباطی را ایجاد می کنند.
انتقال امن اطلاعات و انتقال با سرعت بالا از یک منبع به مقصد یکی از کاربردهای سوئیچ است. در چند سال اخیر، ما توانستهایم شاهد پیشرفت ارتباطات از نظر سرعت انتقال و امنیت داده باشیم، که یکی از دلایل تنوع بسیار زیاد مدلهای سوئیچ سیسکو است.
سوئیچ ها دستگاه های سخت افزاری هستند که می توانند داده های شما را با اتصال دستگاه هایی مانند دوربین های مداربسته، سرورها، رایانه ها و … به سوئیچ ارسال و دریافت کنند. سوئیچ ها داده های شما را از یک نقطه دریافت کرده و به مقصد ارسال می کنند. کارایی کلیدها در لایه 2 و لایه 3 در مدل osi می باشد.
مک آدرس اساس سوئیچ ها است و سوئیچ ها را قادر می سازد تا بفهمند که داده های اطلاعاتی را به کدام یک از پورت های خود ارسال کنند. با جدولی از آدرسهای مک، سوئیچها میتوانند تصمیم بگیرند که اطلاعات را به کدام پورت ارسال کنند.
سوئیچ های سیسکو به طور کلی به چند دسته تقسیم می شوند؟
انواع سوئیچ های شبکه به دو دسته کلی زیر تقسیم می شوند:
1- سوئیچ های مدیریت سیسکو یا مدیریت:
سوئیچ های مدیریت سیسکو به دلیل قابلیت تنظیم می توانند عملکرد شبکه را افزایش دهند.
در ادامه به دو دسته اصلی سوئیچ های مدیریتی اشاره می کنیم.
سوئیچ های هوشمند:
این سوئیچ های سیسکو برای شبکه هایی که از ارسال داده ها و داده های گیگابایت پشتیبانی می کنند عالی هستند. البته لازم به ذکر است که این سوئیچ ها در مقیاس کوچکتر نسبت به سایر سوئیچ های مدیریتی هستند، از نظر سطح امنیتی در این دسته از سوئیچ ها نسبت به سایر سوئیچ ها کمتر است، اما این سوئیچ ها از فناوری هایی مانند هشدار استفاده می کنند. از هویت 802.1x و تعداد کمی acls استفاده می کند. سوئیچ های سری 250 سیسکو و سری 220 را می توان از موارد خوبی در این دسته دانست.
سوئیچ های سازمانی:
تمامی سوئیچ های سیسکو که دارای قابلیت های مدیریتی زیادی هستند را می توان سوئیچ سیسکو نامید. یکی از دلایلی که این سوئیچ ها را از سایر سوئیچ ها متمایز می کند این است که اگر سازمان یا نهاد بزرگی دارید که از تعداد زیادی سوئیچ، اتصال، گره و پورت استفاده می کند، باید از این سوئیچ ها استفاده کنید. البته قیمت بالاتر این سوئیچ ها نسبت به سایرین از نکاتی است که باید گفت. بهترین سری سوئیچ های سازمانی سری سیسکو 2960 است.
-
سوئیچهای سیسکو را حذف یا مدیریت کنید:
اگر می خواهید یک شبکه کوچک یا یک شبکه خانگی بسازید، استفاده از سوئیچ های مدیریت نشده سیسکو می تواند پیشنهاد خوبی باشد. اگر می خواهید دو رایانه را به یکدیگر متصل کنید یا یک رایانه را به دستگاهی مانند چاپگر متصل کنید، می توانید از این سوئیچ ها برای ایجاد شبکه خود استفاده کنید. اگر نیاز به استفاده از چند پورت اضافی در کار خود دارید، این سوئیچ ها می توانند انتخاب خوبی باشند. عملکرد ساده این سوئیچ ها شامل عدم نیاز به راه اندازی اولیه و عدم نیاز به نظارت مستمر از دیگر ویژگی های این دسته از سوئیچ های غیر مدیریتی سیسکو می باشد. این ویژگی قیمت این سری سوئیچ های شبکه را بسیار مقرون به صرفه می کند. اگر نمونه مناسبی از این دسته را به شما ارائه دهیم، سری 110 سیسکو می تواند پیشنهاد خوبی باشد.
نتیجه گیری: تفاوت کلیدی بین سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی در توانایی آنها و نحوه پیکربندی آنها است.
انواع لایه های تابع سوئیچ شبکه سیسکو:
1– سوئیچ لایه 2 سیسکو:
این سوئیچ ها امکان انتقال داده ها از پورت مبدا به پورت مقصد را با استفاده از آدرس مک فراهم می کنند. همانطور که در بالا ذکر شد، این انتقال داده بسته داده با ذخیره آدرس های مک امکان پذیر می شود تا سوئیچ بتواند تشخیص دهد کدام پورت ها دارای آدرس مک هستند.
آدرس های مک در لایه 2 به عنوان مدل های osi کار می کنند. جدا کردن دستگاه ها از یکدیگر به این دلیل است که هر دستگاه مک آدرس منحصر به فرد خود را دارد. بهترین نمونه از سوئیچ های لایه 2 سوئیچ های سری 2960 هستند. این سری دسته هایی مانند سری های 2960، 2960g، 2960 x، 2960 s، 2960 plus، 2960xr و 2960l تقسیم می شوند.
2- سوئیچ لایه 3 سیسکو:
بسته های داده را می توان با استفاده از IP در سوئیچ های لایه 3 سیسکو منتقل کرد. این دستگاه های سخت افزاری برای مسیریابی اطلاعات استفاده می شوند. سری سیسکو 3750 و سری 3560 سوئیچ های لایه 3 هستند.
تفاوت بین انواع مختلف مدل های سوئیچ سیسکو چیست:
موارد زیر برخی از تفاوت های بین انواع سوئیچ ها هستند:
1- تعداد پورت های موجود:
مدل های مختلف سوئیچ های سیسکو دارای تعداد پورت های متفاوتی هستند که اساساً در 5، 8، 10، 16، 24، 28، 48 و 52 تولید می شوند. از این پورت ها می توان برای اتصالات فیبر نیز استفاده کرد که در هنگام استفاده از sfp/sfp مفید است.
- سرعت انتقال بسته های داده:
انواع مختلف سوئیچ های سیسکو سرعت انتقال داده های متفاوتی دارند. سرعت انتقال این اطلاعات 10/100، 10/100/1000 مگابیت در ثانیه و 10 گیگابیت در ثانیه است، در برخی از سوئیچ های شبکه با قابلیت چند گیگابیت سرعت بیش از 10 گیگابیت است.
سخن نهایی
سوئیچ های سیسکو یکی از پرکاربردترین و پرکاربردترین دستگاه ها در شبکه ها، مراکز داده، سازمان ها، موسسات و شرکت ها هستند. سوئیچ شبکه اولین لایه برای اتصال دستگاه ها، رایانه ها، سرورها، دوربین های مدار بسته و موارد مشابه به شبکه است.
سوئیچ های سیسکو از پایداری خوبی برخوردار هستند و با ویژگی ها و قابلیت های جذابی که دارند، مدیر شبکه می تواند پورت ها و گره های شبکه را به خوبی مدیریت و نظارت کند و از قابلیت های امنیتی سوئیچ برای افزایش امنیت شبکه استفاده کند. سوئیچ های سیسکو در مدل طراحی شبکه سنتی خود که مدل سلسله مراتبی و درختی نامیده می شود، سه لایه هستند (طراحی شبکه سلسله مراتبی). در این صورت برای مدیریت و پیاده سازی اصول شبکه، آن را به سه لایه تقسیم می کنند. لایه دسترسی، لایه توزیع و لایه توزیع و لایه هسته که در این مورد بیشتر توضیح داده شده است.