به منظور راه اندازی و اجرای شبکه به تجهیزات متعددی نیاز است. این امکان برای شما فراهم میباشد که از طریق شرکت های که در این حوزه فعالیت میکنند نسبت به انجام اینکار اقدام نمایید. ولیکن در این میان برخورداری از یک دانش اولیه امری مهم و ضروری میباشد. چرا که علاوه بر برخورداری از یک دید کلی میتواند سبب کاهش بسیاری از مشکلات و دغدغه های موجود شود. کارت شبکه را میتوان یکی از بخش های مهم سخت افزاری کامپیوتر قلمداد نمود. از اینرو برخورداری از دانش و اطلاعاتی در این رابطه میتواند بسیار کمک کننده باشد. در ادامه با ما در ننوین نت همراه باشید تا به صورت کامل و جامع در رابطه با کارت شبکه چیست اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
کارت شبکه چیست؟
کارت شبکه را میتوان از مهم ترین و اساسی ترین قسمت های سخت افزاری یک کامپیوتر قلمداد نمود؛ که برای اجرای شبکه کامپیوتری بایستی بکار گرفته میشود. به عبارتی بایستی چنین بیان نمود که همه ای کامپیوتر های که تحت شبکه هستند بایستی دارای کارت شبکه باشند. چرا که کارت شبکه سبب برقرار ارتباط میان کامپیوتر و فضای انتقال از قبیل فیبر نوری و با کابل مسی میگردد. در حالت میتوان چنین بیان نمود که کارت شبکه عامل ایجاد ارتباط میان شبکه و کامپیوتر میباشد. که شرایط ایجاد ارتباط با انواع شبکه ها از قبیل شبکه کابلی، شبکه بی سیم، شبکه اترنت و شبکه wi-fi را مهیا میسازد. کارت شبکه با نام های از قبیل Network Card، Adapter و NIC در شبکه بکار گرفته میشود.
نکته
به دلیل پیشرفت تکنولوژی و فناوری امروزه بیشتر کامپیوتر ها در حالت built_in از کارت شبکه برخوردار هستند. از اینرو این امکان را به وجود آورده اند که در هنگام اتصال به شبکه به نصب کارت شبکه احتیاجی نباشد.
وظایف کارت شبکه چیست؟
همانطور که در بالا به آن اشاره نمودیم کارت شبکه عامل اتصال سیستم با یک سیستم دیگرمیباشد. یا اینکه سیستم را به شبکه مرکزی متصل میکند. بیان این نکته در رابطه با کارت شبکه حائز اهمیت است که به منظور ایجاد ارتباط میان دستگاه و یا سیستم های متعدد تنها به کارگیری کارت شبکه کافی نمیباشد. برای مثال چنانچه که کامپیوتر شما جزئی از یک شبکه بزرگ باشد. در این صورت زمانی که شما تمایل به متصل شدن به اینترنت را داشته باشید. بایستی روتر را نیز بکارگیرید. در این صورت این شرایط را برای دستگاه فراهم میسازید. که به وسیله کارت شبکه به روتر متصل شوند و در نتیجه سبب ایجاد ارتباط اینترنتی گردید.
ویژگی های یک کارت شبکه قدرتمند
در این قسمت از مقاله تمایل داریم در رابطه با فاکتور های که سبب میگردد یک کارت شبکه از کیفیت بالای برخوردار باشد را وارسی و تجزیه و تحلیل نماییم. هنگامی که شما از یک کارت شبکه قدرتمند در سیستم خود بهره ببرید. در این صورت بدون شک سرعت متصل شدن شما به اینترنت افزایش یافته، از ارتباطات پایدا و قابل اطمینانی بهره خواهید برد و …. علاوه بر این موارد دستگاه های جانبی متعددی وجود دارند. که شما این امکان را خواهید داشت آنها را به کارت شبکه متصل نمایید.
سازگاری با طراحی بکار رفته در شبکه
از متداول ترین معماری شبکه میتوان به شبکه اترنت اشاره نمود که امروزه در شبکه ها از آن اشتفاده مینمایند.
سرعت مناسب
چنانچه که شما از یک شبکه اترنت با سرعت بسیار را بکار گرفته اید در این صورت بایستی از یک کارت اترنتی با سرعت مناسب استفاده نمایید. برای مثال چنانچه که شما شبکه اترنت با سرعت 100Mbps بهره میبرید. در این صورت شما نبایست از کارت اترنتی با سرعت 10Mbps را بکار ببرید.
سازگاری با نوع اسلات های خالی مادربرد
به دلیل اینکه اسلات های مادر برد در انواع متعددی وجود دارد از اینرو کارت های شبکه در انواع متعددی وجود دارد. برای نمونه کارت های ISA بایستی بر روی اسلات های ISA نصب گردند در حقیقت بایستی با یک دیگر تطابق داشته باشند. به بیان دیگر کارت شبکه بر طبق اسلات های خالی در مادر برد بکار گرفته میشود.
بافرینگ
در رابطه با این قطعه میتوان چنین بیان نمود که در حقیقت رم یا حافظه تراش ها میباشد که در کارت شبکه وجود دارد. بافر به منظور محافظت و نگهداری از داده ها در انتظار پردازش یا در انتظار انتشار بکار گرفته میشود.
انواع کارت شبکه
در حالت کلی کارت شبکه را میتوان دسته جای داد که عبارت است از: کارت شبکه Ethernet و کارت شبکه Wireless
کارت شبکه Ethernet
کابل اترنت از یک سو به کارت شبکه اتنرنت و از یک سوی دیگر به مودم و یا روتر اتصال میگردد. این نوع از کارت تنها از پورت RJ-45 پشتیبانی مینماید. که از یک کابل اترنت برخوردار بوده که به قسمت انتهای آن متصل میگردد. علاوه بر این اگر بخواهیم کارت های Ethernet را باکارت های وایرلس مقایسه نماییم بایتی چین بیان نمود که این نوع از کابل ها تخت تر و همچنبین کم حجم تر میباشد.
کارت شبکه Wireless
این نوع از کارت ها دارای آنتن های میباشد که از روتر سیگنالهای وایرلس را میگیرد. سپس این اطلاعات را به اتصال اینترنتی به منظور بکارگیری در کامپیوتر تبدیل مینماید. شما برای آنکه موفق شوید که از کارت شبکه وایرلس به منظور اتصال کامپیوتر به شبکه استفاده نمایید. بایستی تنظیمات بیشتری را بر روی کامپیوتر اعمال نمایید.
معایب کارت شبکه
در بین کارت شبکه ها، کارت شبکه کابلی دارای مشکلاتی میباشد برای مثال همانند روتر بی سیم امکان حمل آن وجود ندارد یا اینکه اطلاعات از امنیت مورد نیاز را ندارند. علاوه بر این برای آنکه بتوانند یک ارتباط مناسب را ایجاد نمایند به پیکربندی درست و اصولی نیاز دارند.
کلام پایانی
در این مقاله ما در نوین نت تمام تلاش خود را نمودیم تا به صورت مختصر و مفید در رابطه با کارت شبکه برای شما مطالبی را مطرح نماییم. برخورداری از یک کارت شبکه با کیفیت در سرعت و پایداری شبکه شما تأثیر گذار خواهد بود.