پروپوزال شبکه چیست؟ - novinnet.net

پروپوزال شبکه یک پیشنهاد و یا طرح اولیه می‌باشد که در ذهن شما به وجود می‌آید و شما آن را در اختیار افراد یا گروه خاصی قرار می‌دهید. شاید شما فکر کنید که پروپوزال تنها در دانشگاه و توسط دانشجوها انجام می‌گیرد، در صورتی که محققان در خارج از دانشگاه با تهیه کردن پروپوزال تمامی […]

فهرست مطالب

پروپوزال شبکه یک پیشنهاد و یا طرح اولیه می‌باشد که در ذهن شما به وجود می‌آید و شما آن را در اختیار افراد یا گروه خاصی قرار می‌دهید. شاید شما فکر کنید که پروپوزال تنها در دانشگاه و توسط دانشجوها انجام می‌گیرد، در صورتی که محققان در خارج از دانشگاه با تهیه کردن پروپوزال تمامی جوانب را قبل از شروع کار می‌سنجند و در زمان اجرای پروژه تحقیقی کار خود را راحت‌تر و در زمان کمتری انجام می‌دهند.

 

پروپوزال چیست؟

برای اینکه بهتر متوجه شوید فرض کنید قرار است به مسافرت بروید اگر بلافاصله وسایل خود را جمع کرده و حرکت نمایید کار عاقلانه‌ای نکرده‌اید. برای رفتن به سفر قبل آن برنامه ‌ریزی‌هایی از قبیل انتخاب کردن بهترین مسیر، وسایلی که در سفر به آنها نیاز خواهید داشت، وسیله نقلیه‌ای که با آن می‌خواهید به سفر بروید و… تمامی موارد را بررسی می‌کنید و بعد حرکت می‌نمایید. دقیقاً پروپوزال نیز نقشه راه شماست هرچه این نقشه با جزئیات انجام شود مسیر و راه شما را آسان‌تر خواهد کرد.

 

در طرح اولیه کلیه اجزای کار اعم از اهداف و نظریات، نحوه انجام کار، زمان لازم برای تکمیل آن، هزینه‌ای که صرف اتمام آن می‌شود و … می‌باشد. به طور کامل توضیح داده شده است. پس همه اینها برای کسانی که آن را می‌خوانند و تأیید می‌کنند روشن است. پروپوزال باید طوری نوشته و طراحی شود که علاقه‌مندان متقاعد شوند که طرح پیشنهادی آن برای اجرای کامل و بی عیب و نقص است.

 

مراحل انجام پروپوزال شبکه چیست؟

مهم‌ترین بخش نوشتن یک تحقیق یا پایان نامه، پیدا کردن موضوع تحقیق است. هنگام نگارش پایان نامه یا تحقیق دانشگاهی، انتخاب موضوع با کمک استاد راهنما یا مشاور انجام می‌شود. از آنجایی که نوشتن هر نظرسنجی زمان بر و پرهزینه است، در انتخاب موضوع مهم است که عوامل مهم زیر را در نظر بگیرید:

  1. قبل از انتخاب موضوع باید علاقه خود را در نظر بگیرید. موضوع انتخابی نباید به‌گونه‌ای باشد که مخاطب را خسته نماید، موضوعی خوب است که واقع‌بینانه و عملیاتی باشد و به صورت مختصر و مفید در نظر گرفته شود.
  2. اطلاعات شخصی مجری یا دانشجو: نام و نام خانوادگی، شماره کارت ملی، فعالیت‌های پژوهشي و سوابق شغلي، مدرک تحصیلی و …
  3. موضوع انتخابی نباید تکرار باشد و قبلاً توسط شخص دیگری انجام نشده باشد. برای کسب اطلاعات در مورد این موضوع، می‌توانید از خلاصه سخنرانان و محققان و همچنین مقالات و وب ‌سایت‌های مختلف استفاده کنید.
  4. مقاله باید به‌ گونه‌ای باشد که مخاطب به راحتی موضوع را متوجه شده و دلیل انتخاب شما را متوجه شود.
  5. برای رسیدن در زمان بسیار سریع می‌توان از ابزارهای تحقیق مانند استفاده از اطلاعات یا مشاهده اسناد در کتابخانه‌ها استفاده کرد.
  6. موضوع انتخابی باید با تخصص و تحصیلات پژوهشگر هم‌خوانی داشته باشد.
  7. تحقیق در زمان اعلام شده انجام شود.
  8. در واقع، اهمیت استفاده از نتایج در رفع نیازها و رفع موانع باید خلاصه شود. یک پیشنهاد قوی پروژه‌ای است که توسط یک بخش ارزیابی مطالعاتی یک مؤسسه مالی یا مؤسسه تحقیقاتی ارزیابی می‌شود. همچنین محتوای علمی قوی پروپوزال تحقیقاتی ما را تقویت می‌کند، در عین حال کیفیت پروپوزال نویسی باعث افزایش کیفیت پروژه تحقیقاتی می‌شود.
  9. پروژه پیشنهادی باید از نظر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قابل قبول باشد.

 

مراحل نوشتن پروپوزال شبکه- novinnet.net

مراحل نوشتن پروپوزال شبکه

 

  • ابتدا با یک مقدمه شوک برانگیز که مخاطب را در همان ابتدا به وجد آورد شروع کنید.
  • موضوع را برای مخاطب به طور کامل روشن کنید و اطلاعات لازم را به آنها بدهید.
  • پیشنهاد راه حل مهم‌ترین بخش پروپوزال شما خواهد بود. شما باید تأثیرات مهم ایده خود را بیان کنید. خوانندگان شما باید مطمئن شوند که می‌توانید به طور مؤثر با این موضوع برخورد کنید، البته هر چیزی که می‌نویسید باید روی مشکل یا نحوه حل آن تمرکز کند. اگر احساس می‌کنید راه حلتان عملی نیست از تحقیقات دیگران کمک بگیرید. در صورت امکان راه حل خود را آزمایش کنید.
  • بودجه و برنامه خود را به طور کامل مشخص نمایید. مطمئن شوید که پیشنهاد شما از نظر مالی منطقی است. در صورتی که می‌خواهید برای فرد یا شرکتی ایده بدهید بودجه را مورد نظر بگیرید. اگر با بودجه آنها مطابقت دارد، مطمئن شوید که ارزش زمان و هزینه آنها را دارد.
  • شما باید بعد از مراحل گفته شده نتیجه گیری نمایید این کار باعث می‌شود شما بیشتر به مزایا و عواقب طرح خود فکر کنید.
  • پروژه خود را بازنویسی کنید تا واضح و مختصر باشد، از دیگران بخواهید آن را بررسی و ویرایش کنند و مطمئن شوید که جذاب و مفید است. یک گروه منبع دیگر کار شما را بررسی خواهد کرد. آنها قادر خواهند بود به مشکلاتی اشاره کنند که ذهن شما نسبت به آنها کور است. ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که شما به طور کامل از آنها آگاه نباشید. از کلمات ساده برای بیان استفاده نمایید. استفاده از کلمات ناشناخته می‌توانند معنای جمله شما را مبهم کنند.
  • هر اشتباهی از طرف شما باعث می‌شود سواد شما کم شود و اعتبار شما کمتر شود و شانس تأیید شما را کاهش دهد. مطمئن شوید که قالب‌بندی شما با دستورالعمل‌های لازم مطابقت دارد؛ بنابراین روی ویرایش پروژه خود تمرکز کنید.

 

 

اصول مهم در نگارش پروپوزال شبکه- novinnet.net

اصول مهم در نگارش پروپوزال شبکه

استفاده از پاراگراف‌های کوتاه

فونت و قلم با اندازه استاندارد

استفاده از فعل‌های زمان آینده

از جملاتی که بار عاطفی دارند استفاده ننمایید مانند: خوشبختانه و…

استفاده از شماره یا حروف جهت کد گذاری مطالب

دقت در زمان نگارش برای جلوگیری از اشتباه شدن کلمات و جمله بندی‌ها

استفاده از اعداد و اعداد فارسی و انگلیسی در متون نوشته شده به زبان‌های مورد استفاده

 

 

 

بیشتر کمتر