کابل کشی ساخت یافته در توسعه و پیشرفت شبکه نقش بسزایی ایفا مینماید چرا که سبب خواهد شد تا فرآیند نصب کابل های شبکه بر طبق اصول و معیار های جهانی صورت گیرد. فرآیند اجرای بستر شبکه کار آسانی نمیباشد. همواره برای آنکه از یک شبکه با راندمان کارایی بالا بهره ببرید. بایستی نسبت به نصب درست و صحیح شبکه و همچنین استفاده از یک متخصص تضمین کننده موفقیت شما خواهد بود.
برای مثال در نظر بگیرید این احتمال ممکن است که افراد بر روی کابل شبکه رفته و یا اینکه کابل های که متصل به سوئیچ هستند به درستی خارج نکنند و یا اشتباهاتی در فرآیند کابل کشی و عواملی از این قبیل منجر به قطع شدن سیم های داخل کابل گردد. شاید در ظاهر مشکل چندانی نداشته باشد ولیکن این مسئله به ویژه برای شرکت ها و مؤسسات بزرگ بسیار مهم میباشد. چرا که کوچکترین اشتباه و اختلالی منجر به خسارت های بزرگ شود. از اینرو بکارگیری کابل کشی ساخت یافته وجود مشکلات احتمالی را به کمترین میزان خود میرساند. در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با استاندارد های کابل کشی ساخت یافته گفتگو نماییم.
کابل کشی ساخت یافته چیست؟
در رابطه با بیان کابل کشی شبکه میتوان چنین بیان نمود که به اجرای فرآیند زیر ساخت شبکه با رعایت نمودن همه ای معیار و مقیاس جهانی اطلاق میگردد. در این نوع از کابل کشی تمامی پروسه مربوط به کابل کشی از قبیل نصب، اتصالات، پریز و در کل هر گونه لوازمی که در اتصال به کابل ها است. بر طبق یک یک نقشه و الگو معین و از پیش معین شده پی ریزی میگردد. هدف اینگونه از کابل کشی ساخت یافته مدیریت و سامان دهی ارتباطات کابلی یک گروه، مراکز اطلاعات و اتاق سرور میباشد.
با این تفاسیر این نتیجه حاصل میگردد که کابل کشی ساخت یافته به لایه فیزیکی شبکه دقت مینماید. در واقع باطن یک شبکه وابسته به کابل و چگونگی بکارگیری و چینش کابل ها است. به این نکته دقت نمایید که نوع کابل انتخابی و همچنین نحوه نصب و چینش بر طبق نوع برنامه و نوع کاربری آن معین میگردد. در نتیجه در صورتی که نحوه درست کابل کشی شبکه را به گونه ای صحیح و درست صورت نگیرد. به طور قطع مشکلاتی برای شما در آینده ایجاد خواهد شد. در حالت کلی در این نوع از کابل کشی طراحی و راه اندازی به وسیله مقیاس های متعدد بر طبق مکانی که قرار است کابل کشی در آن صورت میگیرد مشخص میگردد.
اکثر کابل های که در راه اندازی شبکه کارایی دارند بیشتر از کابل های Cat5e و Cat6 هستند. کابل های فیبرنوری نیز میتوان در کابل کشی شبکه بکار برد ولیکن به علت برخورداری از هزینه بالا بکارگیری این نوع از کابل ها در ارتباطات مخابراتی و در شبکه های وسیع استفاده میشود.
استاندارد های کابل کشی ساخت یافته
مقیاس های متعددی در نظر گرفته است امّا از متداول ترین آن میتوان استاندارد TIA/ EIA را نام برد. پارامتر های متعددی در این استاندارد تعبیه شده است از قبیل
تشریح و توضیح توپولوژی.
کمترین و بیشترین طول کابل های مورد استفاده.
سامانه کابل کشی.
نوع کانکتور های بکار رفته در شبکه.
در این مقیاس این امکان برای شما مهیا میباشد که یک سامانه کابل کشی را به قسمت های کوچک و ساده دسته بندی نمود. در این نوع از مقیاس بایستی قسمت ها و زیر سامانه های متعددی معین گردند از قبیل: قسمت ورودی ساختمان، قسمت های قرار گیری کاربران، قسمت های که برای اتاق تجهیزات در نظر گرفته شده است.
فاکتور های متعددی که بایستی در کابل کشی ساخت یافته بِدان توجه نمود
- همواره پریز برق را در شبکه بکار ببرید همچنین همواره این نکته را به یاد داشته باشید. این احتمال ممکن است پیش آید که در آینده تمایل به گشترش و توسعه شبکه نیاز داشته باشید از اینرو تعداد پریز ها را بیشتر از نیاز شبکه تعبیه نمایید.
- همواره از داکت و ترانک های با کیفیت در شبکه استفاده نمایید.
- قبل از آن که اقدام به اجرای فرآیند کابل کشی نمایید در وهله اول نقشه های کابل کشی را تهیه نمایید.
- بایستی نسبت به انتخاب طول کابل و همچنین نسبت نوع کابل با دقت و حساسیت بسیاری عمل نمایید.
- همواره انجام فرآیند لیبل گذاری را فراموش نکنید چرا که همین موضوع میتواند به شما در بروز مشکلات بسیار کمک کننده باشد.
- تا جای ممکن از نصب کابل در کنار کابل های برق ممانعت نمایید چنانچه که مجبور به انجام اینکار شدید بایستی از نوع شیلدار و مخصوص استفاده نمایید.
- همه ای تجهیزاتی از قبیل سرور، روتر، سوئیچ را در درون رک قرار دهید.
اجزای کابل کشی ساخت یافت
Horizontal Cabling (کابل کشی افقی)
در کابل کشی افقی فرآیند کابل کشی در یک قسمت انجام میگیرد که در بیشتر موارد این کابل کشی در بالای سقف و یا اینکه در زیر زمین انجام میگیرد. به بیان بهتر فرآیند کابل کشی در بین لوازم شبکه و پریز های شبکه در اتاق کارمندان صورت میگیرد.
Backbone Cabling (کابل کشی پایه ای)
ایجاد ارتباط میان اتاق های مخابراتی و محیط های ورودی گفته میشود. در کابل کشی پایه ای بایستی به منظور قرار دادن تجهیزات شبکه از قبیل سوئیچ باید یک اتاق در هر طبقه از ساختمان اختصاص داده شود. سپس به منظور متصل نمودن طبقه های گوناگون بایستی کابل کشیده شده در حالت عمودی در طبقات جای گیرند.
مزیت های کابل کشی ساخت یافته
به دلیل اینکه در کابل کشی ساخت یافته شما تمامی قوانین، معیار و اصول های تعیین شده شبکه خود را پیاده سازی میکنید از اینرو مزایای گوناگونی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. برخی از مزایای این شبکه عبارت است از:
امکان توسعه و گسترش شبکه.
امکان عیب یابی به سهولت در نتیجه برطرف نمودن مشکلات احتمالی به وجود آمده.
برخورداری از پایداری.
کلام پایانی
ما در این مقاله از نوین نت تمام تلاش خود را نمودیم که در رابطه با استاندارد های کابل کشی ساخت یافته برای شما مطالبی را به به صورت مختصر و مفید بیان نماییم. برخورداری از یک کابل کشی ساخت یافته به خصوص در شرکت های بزرگ بسیار حائز اهمیت است.
.