برای نصب و راه اندازی شبکه همواره توصیه میگردد از شرکت ها که در این حیطه فعالیت مینمایید کمک بگیرید. چرا که تخصص و دانش کافی در این زمینه برخوردار میباشند از اینرو به بهترین نحو ممکن میتوانند هر آنچه که لازم است را انجام دهند. چرا که نصب و راه اندازی یک شبکه کار هر کسی نمیباشد. . اگر شما تمایل دارید که در کسب و کار خود به موفقیت برسید از اینرو بایستی به فکر راه اندازی شبکه باشید در این صورت شما مشاهده خواهید کرد تا چه اندازه این کار در رونق کسب و کار شما تأثیر داشته است.
چرا که بسیاری از اشخاص و شرکت ها از نحوه راه اندازی و قابلیت های شبکه که برای آنها به ارمغان میاورد آگاهی ندارند. به این مورد کمی با بی توجهی نگاه میکنند. در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با چگونگی نصب و راه اندازی شبکه اطلاعات جامعی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
نکاتی مهمی که بایستی قبل از راه اندازی شبکه بِدان توجه نمایید
- در زمان خرید تجهیزات شما همواره بایستی به تعداد اشخاصی که از کامپیوتر استفاده میکنند به منظور اتصال به شبکه توجه نمایید. چرا که برای مثال اگر شما چهار نفر هستید در این صورت بایستی یک سوئیچ هشت پورت تهیه نمایید.
- قبل از آنکه اقدام به راه اندازی شبکه در یک شرکت و یا ارگانی مینمایید بایستی به مکانی که میز های اداری را در آنجا قرار میدهند توجه کنید.
- در هنگام خرید تجهیزات شبکه که به آن نیاز دارید بایستی به نرم افزار های که استفاده میکنید دقت کنید.
- یکی از علت های که شرکت ها به این دلیل اقدام به راه اندازی شبکه میکنند اشتراگ گذاری دستگاه های از قبیل پرینتر، اسکنر و … میباشد.
اکنون که شما یک دید کلی در رابطه با پیش نیاز های موجود برای راه اندازی شبکه آگاهی پیدا کردید در این صورت در ادامه اقداماتی که بایستی انجام دهید را برای شما بیان خواهیم نمود.
فهرستی از تجهیزاتی که شما به منظور راه اندازی شبکه به آن نیاز دارید
- مودم
- کابل شبکه
- پچ پنل.
- رک.
- کامپیوتر.
- سوئیچ.
- پچ کورد.
- سرور.
- پچ پنل.
- و….
فهرست عنوان شده در حالت کلی پیش نیاز های موجود برای راه اندازی شبکه میباشد.
مراحل راه اندازی شبکه یک شرکت کوچک
معین نمودن تعداد کاربر ها و مکان قرار گیری آنها
این مرحله از مراحل نصب و راه اندازی شبکه را جزء مهم ترین مرحله به حساب آورد که در واقع نقشه شبکه به شمار میاید از اینرو شما بایستی در این نقشه مواردی که در ادامه شرح مینماییم را معین نمایید.
- مکانی که قرار است شما تجهیزات را در آنجا قرار دهید.
- تعداد اتاق های موجود.
- تعداد اشخاص موجود در شرکت.
- محل قرار گیری کاربران.
- تعداد نود های پشتیبان.
پس از این مرحله شما بایستی نود های پشتیبان را در هر اتاق در نظر بگیرید در این صورت شما بعد ها مشکلی در رابطه با افزایش تعداد کاربران نخواهید داشت.
انتظارات خود را مشخص نمایید
در مرحله دوم شما بایستی معین کنید که تا چه اندازه به امنیت و سرعت نیاز دارید. در صورتی که شما یک مخاطب آفیس هستید و اکثر فعالیت های شما وب گردی میباشد. در این صورت نیازی به هزینه های اضافی ندارید ولیکن چنانچه که پردازش و فعالیت های شما زیاد میباشد. بایستی از اینترنتی که از سرعت بالایی برخوردار بوده و پهنای باند بیشتری دارد بهره ببرید.
میزان بودجه
به این نکته دقت کنید که شما بایستی با توجه به بودجه خود و نیاز خود مناسب ترین تجهیزات را خریداری نمایید. چرا که الزاماً خرید تجهیزات با قیمت های بالا به معنای افزایش کارایی و عملکرد شبکه شما نمیباشد.
خرید تجهیزات مورد نیاز مودم یا روتر
یکی از مهم ترین مواردی که بایستی برای راه اندازی شبکه وجود داشته باشد اینترنت و دستگاهی به منظور اتصال به اینترنت است. از اینرو به این نتیجه پی میبریم که اغلب انتخاب مودم و روتر به اینترنت مورد استفاده شما وابسته میباشد . بایستی بر اساس به نوع اینترنت خود برای مثال اگر تمایل به بکارگیری adsl دارید در این صورت یک مودم ساده میتواند نیاز های شما را برطرف نماید. ولیکن در صورت که شما به اینترنت که دارای پهنای باندی زیادی باشد نیاز دارید بایستی اقدام به تهیه آنتن میکروتیک نمایید. دقت نمایید که نیازی نیست که شما خودتان اقدام به خرید روتر نمایید. چرا که در اغلب موارد شرکت مربوطه آنتی که به آن نیاز دارید برای شما نصب و راه اندازی مینمایند. همچنین شما به تجهیزاتی از قبیل سوئیچ، پرینتر شبکه، سرور، رک نیاز دارید.
استاندار های کابل کشی
بسته به سلیقه و انتخاب خود شما میتوانید شبکه با سیو یا بدون سیم را انتخاب نمایید. ما به شما توصیه مینماییم که همان در ابتدای کار استاندارد های کابل کشی شبکه را رعایت نمایید. چرا که در این صورت به سهولت میتوان شبکه را توسعه داد و از سرعت و کیفیت بالا استفاده نمود.
پیکر بندی تجهیزاتی
در این مرحله شما بایستی نسبت به پیکربندی تجهیزاتی اقدام کنید چرا که با انجام اینکار به هم دیگر اتصال داده شده و قادر میباشند در کنار یک دیگر فعالیت نمایند.
تست شبکه پسیو
پس از آنکه شما همه ای مراحل بالا را به درستی انجام دادید در این صورت بایستی تجهیزات پسیو از قبیل سوئیچ، روتر و …. را وارسی نمایید. انجام اینکار به این دلیل میباشد که در صورت وجود قطعی آن را تشخیص داده و آن را برطرف کنید.
راه اندازی دامین و نرم افزار ها مورد نیاز
با نصب دامین این شرایط برای شما مهیا میباشد که سطح دسترسی متفاوتی را برای قسمت های متعدد شرکت اعمال نمایید. در این صورت امنیت داده های شما افزایش یافته و همچنین کارایی و عملکرد بالای را برای شبکه شما به وجود خواهد آورد.
تست نهایی شبکه
همانگونه که از نام این شبکه معلوم است آخرین مرحله از فرآیند نصب و راه اندازی میباشد. برای انجام اینکار بایستی تعدادی از کاربران به صورت آزمایشی به آنالیز و فعالیت در شبکه اقدام کنند. در این صورت اگر مشکل احتمالی وجود داشت میتوان در همان مراحل ابتدای آن را رفع کرد.
کلام پایانی
در این مقاله به صورت جامع در رابطه با چگونگی نصب و راه اندازی شبکه اطلعات کامل و جامعی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. همانطور که در بالا نیرز به آن اشاره نمودیم از یک شرکت معتبر که تخصص کافی در این زمینه دارند استفاده نمایید.