پسیو شبکه چیست؟

به کابل کشی شبکه پسیو شبکه گفته می شود. هر سازمان یا شرکتی دارای یک شبکه داخلی است که از آن برای اهداف داخلی استفاده می کند. داشتن یک شبکه داخلی برای بسیاری از مشاغل ضروری است. شرکت های بزرگ، به ویژه آنهایی که مراکز تماس بزرگ دارند، باید از شبکه برای برقراری ارتباط درون […]

فهرست مطالب

به کابل کشی شبکه پسیو شبکه گفته می شود. هر سازمان یا شرکتی دارای یک شبکه داخلی است که از آن برای اهداف داخلی استفاده می کند. داشتن یک شبکه داخلی برای بسیاری از مشاغل ضروری است. شرکت های بزرگ، به ویژه آنهایی که مراکز تماس بزرگ دارند، باید از شبکه برای برقراری ارتباط درون سازمانی استفاده کنند. در ضمن خود شبکه دارای بخش های مختلفی است. خدمات شبکه غیرفعال و فعال دو بخش بسیار مهمی هستند که باید راه اندازی کنید. شبکه غیرفعال به عنوان یک متخصص می تواند نقش مهمی در پیاده سازی ساختارهای شبکه ایفا کند. خدمات پسیو به عنوان ستون فقرات شبکه استفاده می شود. بنابراین، بدون این خدمات، شبکه نمی تواند ایجاد شود. سرعت شبکه بستگی به نوع سیستم کابل کشی آن شبکه دارد. هرچه کیفیت کابل های شبکه شما بالاتر باشد، شبکه شما قدرتمندتر خواهد بود.

هزینه خدمات زیرساخت شبکه به عوامل مختلفی از جمله نوع شبکه، اندازه شبکه، تعداد گره های مورد نیاز در شبکه و غیره بستگی دارد.

 

 

کارشناس پسیو کیست؟

 

کارشناس پسیو فردی با دانش و مهارت کافی در نصب تجهیزات و سازه‌های شبکه پسیو می‌باشد. به همین دلیل می‌تواند به راحتی زیرساخت‌های موردنیاز را راه اندازی نماید. در واقع یک متخصص شبکه پسیو نقشه شبکه‌ای از دستگاه‌ها را ترسیم می‌کند و آنها را راه اندازی می‌کند. اما انتشار آن بر عهده اکتیو کار شبکه خواهد بود. فرقی نمی‌کند دستگاه‌های مورد استفاده برای ارتباط با سیم یا بی‌سیم باشند، در هر صورت نصب و آزمایش اولیه این دستگاه‌ها بر عهده عملکرد غیرفعال شبکه است تا عملکرد شبکه در حال کار به خطر نیفتد.

کارشناس پسیو کیست؟

تفاوت کارشناس پسیو با کارشناس اکتیو

 

کارشناس پسیو در واقع بستر و شرایط لازم برای راه اندازی شبکه را نصب و راه اندازی می‌کند. اما تکنسین های اکتیو شبکه باید این ابزار را نصب شده توسط شبکه پسیو راه اندازی کند تا کاربران بتوانند به شبکه دسترسی داشته باشند و از آن استفاده کنند.

 

 

وظایف کارشناس پسیو

 

  1. ارائه پروپوزال با توجه به نیازهای شرکت: در صورتی که شرکت پذیرنده از قبل شبکه نداشته باشد، وظیفه کارشناس پسیو است که نیازسنجی را بر اساس نیاز و خواسته کارفرما انجام دهد و پیشنهاد خود را در قالب فایل پروپوزال به کارفرما ارائه دهد. در نظر داشته باشید که این توصیه بر اساس نیاز سازمان است، اما روش و تجهیزات مورد نیاز مطابق با درک و پیشنهادات کارشناس پسیو طراحی و اجرا خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که پیشنهاد ارائه شده باید شامل برآورد هزینه و تجهیزات مورد نیاز باشد.

 

نصب و پیاده سازی: قبل از راه اندازی شبکه اکتیو باید بستر و زیرساخت شبکه را فراهم نمود و در واقع می توان گفت که بخش غیرفعال شبکه پیش نیاز بخش فعال شبکه است. وظیفه کارشناس پسیو نصب تجهیزات غیرفعال از جمله کابل کشی، قفسه بندی، پریزهای برق و سوئیچ های شبکه، مودم ها و سایر تجهیزات شبکه در محل طبق برنامه ریزی است.  توجه داشته باشید که راه اندازی این تجهیزات بر عهده اکتیو کار شبکه است و کارشناس پسیو فقط نیاز به نصب تجهیزات دارند. نصب و اجرای دوربین های مداربسته نیز یکی از کارهایی است که کارشناسان شبکه های غیر فعال باید آن را بلد باشد. نصب و پیاده سازی سرورها و سایر تجهیزات فیزیکی بر عهده یک متخصص پسیو می باشد.

 

  1. نصب پانچ پنل‌ها: یکی از مهم‌ترین وظایف پسیو شبکه، ارائه طرح و ساختار برای قطعات و پیکربندی شبکه است؛ بنابراین می‌توان گفت که کار پسیو وظیفه پردازش قسمت‌های مختلف را دارد.

 

  1. نهایی کردن پروژه: پس از تکمیل تمام موارد فوق، پروژه باید با فرمت صحیح به کارفرما یا مسئول اکتیو کار ارسال شود. اگر کار پسیو استانداردهای لازم را دارا باشد از طرف کارفرما تأیید می‌گردد.

 

  1. پشتیبانی از شبکه: بعد از اتمام کار همچنان کارشناس پسیو وظایفی را برعهده دارد. پشتیبانی و نگهداری از شبکه نیز جزو وظایف پسیو کار می‌باشد.

 

وظایف کارشناس پسیو

 

 

تجهیزات لازم برای پسیو شبکه

 

کابل شبکه

مهم ترین عضو برای برقراری بین شبکه‌ها کابل می‌باشد. وظیفه این کابل‌ها انتقال سیگنال داده‌ها از مبدأ به مقصد است. کابل‌ها مدل‌های مختلفی دارند از جمله: CAT5،   CAT6، CATY و…

هر کدام از این مدل کابل‌ها با توجه به نیاز تکنسین و کارایی هر کدام از کابل‌ها انتخاب می‌گردند. هرچقدر کیفیت و مدل بهتری انتخاب گردد تأثیر بسیار زیادی در کیفیت و سرعت مشاهده خواهد شد.

 

کانتورها و اتصالات شبکه

 

اتصالات شبکه باعث کنترل و مدیریت قسمت‌های مختلف شبکه می‌شوند. از جمله این اتصالات  می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پچ پنل
  • سوکت
  • کیستون

 

پچ کورد

 

این دستگاه یکی دیگر از ابزارهای مهم برای پسیو در یک شبکه کامپیوتری است. اگر تعریف ساده‌ای از دستگاه بخواهیم همان کابل شبکه هستند اما طول دستگاه از کابل کوتاه‌تر است. اینها پچ کوردهایی هستند که اطلاعات را از سیستم اصلی به شبکه منتقل می‌کنند. این نوع کابل‌ها که در مدل‌های فیبر نوری و کابل مسی می‌باشند طولشان از 5 متر کمتر است.

 

رک در شبکه

 

تجهیزات مربوط به شبکه در محفظه‌ای سیاه قرار می‌گیرند که به آن رک گفته می‌شود. وظیفه اصلی آنها محافظت و حفظ امنیت تأسیسات داخلی است. عرض و ارتفاع این دستگاه با توجه به نیاز شبکه‌های مختلف طراحی شده است. رک‌ها دارای سیستم تهویه می‌باشند که این یکی دیگر از مزیت‌ها آن‌ها به شمار می‌رود.

 

داکت

 

یکی دیگر از دستگاه‌های شبکه غیرفعال با اندازه‌ها و سانتی مترهای مختلف است. این دستگاه برای کنترل و جلوگیری از آسیب کابل در محیط ساختمان استفاده می‌شود.

ترانک

 

ترانک ها در واقع  همان داکت می باشند. تفاوتی که با داکت ها دارند در سایزشان است، ترانک ها بزرگتر می باشند و فضای بیشتری برای عبور وسایل شبکه دارند.

 

بیشتر کمتر