منظور از پشتیبان شبکه چیست؟

منظور از پشتیبان شبکه را می توان تعدادی از فعالیت ها در زمینه سرویس شبکه کامپیوتری شناخت که برای نگهداری، و حل مسائل شبکه انجام می شود. این مشکلات امکان دارد، به شکل کلی در مجموعه سخت افزار شبکه مثل رایانه ها، سرورها، تجهیزات شبکه، ماشین های اداری، تجهیزات امنیتی الکترونیکی یا در سطح زیربناهای […]

فهرست مطالب

منظور از پشتیبان شبکه را می توان تعدادی از فعالیت ها در زمینه سرویس شبکه کامپیوتری شناخت که برای نگهداری، و حل مسائل شبکه انجام می شود.  این مشکلات امکان دارد، به شکل کلی در مجموعه سخت افزار شبکه مثل رایانه ها، سرورها، تجهیزات شبکه، ماشین های اداری، تجهیزات امنیتی الکترونیکی یا در سطح زیربناهای شبکه مثل کابل شبکه، ترانک شبکه، رک، پچ پنل، کیستون ها و  به زودی.  یا امکان دارد در مجموعه نرم افزار شبکه مثل خدمات شبکه، نرم افزار سرویس گیرنده و سرور و همینطور سیستم عامل ها رخ دهد.

 

رشد سریع و نفوذ حرفه ای شبکه های کامپیوتری در کلیه مشاغل باعث شده است تا تمامی گروه ها اعم از شرکت ها و سازمان ها جهت حفظ سیستم های کامپیوتری و تجهیزات شبکه خود با مسائل و نگرانی های زیادی مواجه شوند.  توانایی و علمی برای حل مسائل خود در زمینه پشتیبانی سیستم های کامپیوتری ندارند و ازسمتی به دلایل مختلف از جمله نیروی کار کم و یا هزینه بالا قادر به استخدام نیروی کار ماهر و ماهر نیستند.  بنابراین نیاز به یک شرکت پشتیبانی شبکه به شدت احساس می شود.  این شرکت ها با قراردادهای پشتیبانی بلند مدت و کوتاه مدت در بخش پشتیبانی شبکه می توانند بسیاری از مشکلات شرکت ها را در این زمینه حل کنند.

 

وظایف پشتیبانی شبکه مجموعه ای از فعالیت هایی می باشد که یک متخصص شبکه کامپیوتری باید انجام دهد و به طور کلی شامل قسمت های زیر است:

 

نگهداری و ایمنی شبکه

 

حفاظت از کلیه سیستم های سازمان یا شرکت

 

ارتقاء زیربنای ارتباطی شرکت یا سازمان

 

آپلود و نصب نرم افزار و سخت افزار طرح جدید (سرور، چاپگر، تجهیزات کامپیوتری و …)

 

طراحی، نصب و حفاظت ارتباطات، اشتراک گذاری فایل و منبع اطلاعاتی

 

عیب یابی شبکه

 

آینده نگری و رفع احتیاجات آینده شبکه

 

وظایف پشتیبانی شبکه بسته به نوع کسب و کار مختلف خواهد بود.  چالش ها و مسائل شبکه های کامپیوتری شرکت یا سازمان خود را به متخصصان شرکت بدهید.

 

 

تعمیر و نگهداری شبکه چیست؟

 

هدف مهم این قسمت از تعریف منظور پشتیبان شبکه چیست؟ حفاظت تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری شبکه یا به عبارتی پشتیبانی مطابق با اصول و استانداردها است.  در این قسمت تمام تجهیزات شبکه مانند: کامپیوتر، سرور، سوئیچ، روتر، مودم، اکسس پوینت و … به همراه تجهیزات و زیرساخت های غیرفعال شبکه مانند کابل، داکت، سوئیچ، سوکت شبکه، رک، پچ پنل و …  .، باید کامل باشد.  مستند شده و نقشه شبکه را با جزئیات تجهیزات مشخص کنید.

 

اجرای این کار یکی از مهم ترین قسمت های پشتیبانی شبکه است، چرا که داشتن اطلاعات نوشته شده و به اصطلاح مستند از شبکه به خصوص در شبکه های بزرگ می تواند کمک زیادی به مدیران شبکه و کارشناسان پشتیبانی در رفع مشکلات و مسائل کند. داشتن اطلاعات شبکه به شکل نوشته می تواند به صاحبان مشاغل آگاهی نسبی از وضعیت شبکه ارائه دهد.

 

به جرات میتوان بیان کرد که نبود اطلاعات مستند از شبکه یکی از مشکلات عمده شرکت ها در بحث پشتیبانی شبکه است.  هر چه اندازه و جزئیات شبکه زیادتر باشد، نیاز به این اسناد زیادتر می شود.  نداشتن این اطلاعات در شبکه های بزرگ می تواند روزها و حتی ماه ها وقت و انرژی را هدر دهد و هزینه های هنگفتی را تحمیل کند.

 

تعمیر و نگهداری شبکه چیست؟

وظایف یک کارشناس پشتیبانی شبکه چیست؟

 

متخصصان و تکنسین های شبکه در قسمت پشتیبانی وظیفه نگهداری و مراقبت از سیستم ها و تجهیزات را دارند به گونه ای که شرکت ها و صاحبان مشاغل کمترین مشکل و مقرون به صرفه ترین تعمیر و نگهداری کامپیوتر را در این بخش داشته باشند.  کارشناسان شبکه درک عمیقی از مزایا و معایب شبکه های کامپیوتری مختلف دارند.  در اینجا مهمترین وظایف کارشناسان پشتیبانی شبکه آورده شده است:

 

شناسایی مسائل شبکه بوسیله متخصصان

 

نظارت مستمر بر شبکه های کامپیوتری

 

به روز رسانی حفاظتی شبکه سازمان یا شرکت

 

پشتیبانی حرفه ای شبکه و سخت افزار

 

آموزش کارمندان در سیستم های جدید

 

مستند سازی تجهیزات و خدمات پدیدارشده در شبکه

 

ساخت و ارائه گزارش از حالت شبکه و تجهیزات آن

 

بررسی دوره های خدمات شبکه و نرم افزار از لحاظ درستی کارکرد

 

درک دقیق از تجارت مدیران و احتیاجات کارشناسان سیستم های کامپیوتری

 

اطلاعاتی را از پرسنل در مورد کارلیی سیستم ها و تجهیزاتی که مستقیماً با آنها عمل می کنند به دست آورید

 

چندین پارامتر موجوده که قادراست قیمت ماهانه پشتیبانی شبکه را تعیین کند، مثل: تعداد دستگاه ، سرورها، روزهای بازدید و همچنین نرم افزارهای یافته شده در شبکه.

 

وظایف یک کارشناس پشتیبانی شبکه چیست؟

 

  رفع مشکلات شبکه

 

در صورت وجود مشکلات در شبکه به دلایل مختلف، کارشناسان شبکه موظفند به رفع این مشکلات و رفع آنها بپردازند.  در این بخش انجام وظایف و رفع مشکلات در اسرع وقت بسیار مهم است.  زیرا اکثر این مشکلات شبکه باعث می شود که یک یا چند نفر در گروه نتوانند کار خود را به درستی و به طور کامل انجام دهند و این می تواند آسیب های زیادی به شرکت وارد کند. در ادامه مقاله منظور از پشتیبان شبکه چیست؟ ما را همراهی کنید.

 

این قسمت از پشتیبانی معمولاً به دو صورت حضوری یا از راه دور ارائه می شود.  با حضور کارشناسان در اولین فرصت به شرکت مراجعه می کنند و سعی می کنند مشکلات را از نزدیک حل کنند.  اما در برخی موارد امکان حل مشکلات از راه دور یا از راه دور با نرم افزارهای اختصاصی برای کارشناسان وجود دارد.

آینده نگری و رفع نیازهای آینده شبکه

 

مکانی که متخصصان پشتیبانی شبکه عمل می کنند، بر مسئولیت های آنها تأثیر می گذارد.  یک مورد دیگر از مسائل پشتیبانی شبکه، ارزیابی نیازهای شبکه آینده شرکت های طرف قرارداد است.  شرکت های پشتیبانی کامپیوتر و شبکه موظفند با بررسی وضعیت شبکه، پیش بینی دقیقی از شبکه داشته باشند.  ممکن است در آینده:

 

نیاز به تغییرات متحول در شبکه دارد.

 

سیستم ها نیاز به ارتقا یا تبدیل دارند.

 

در برخی موارد، تغییرات شبکه یا استفاده از سیستم ها و خدمات جدید ممکن است برای جلوگیری از مشکلات احتمالی مورد نیاز باشد.

 

احتیاج به تعمیر یا تبدیل تجهیزات زیربنای شبکه

 

احتیاج به افزایش سطح امنیت شبکه

 

احتیاج به انتقال تجهیزات شبکه

 

 رفع مشکلات شبکه

سخن آخر

 

در این مقاله منظور از پشتیبان شبکه چیست؟ در حقیقت کارشناسان پشتیبانی شبکه با در نظر گرفتن موارد فوق و رفع نیازهای آتی شبکه می توانند از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری کرده و از هدر رفتن منابع جلوگیری کنند.  آینده نگری و بررسی نیازهای شبکه باعث می شود که مدیران شبکه به جای تمرکز بر حل مشکل، همیشه نگاهی پیشگیرانه به وضعیت شبکه داشته باشند و قبل از بروز مشکلات از آن جلوگیری کنند.

سخن آخر

بیشتر کمتر