شیوه سیم کشی پریز شبکه

یکی از مهم ترین قسمت و بخش های موجود که بر روی سرعت شبکه های کامپیوتری تأثیرمیگذارد و از افت شبکه جلوگیری نماید میتوان به سیم کشی پریز شبکه اشاره نمود. از اینرو پی میبریم که  پریز شبکه از قسمت مهم و حیاتی در شبکه به شمار میاید. چرا که با انتخاب درست و نصب اصولی آن میتوانید سرعت شبکه خود را به نحوی مناسب بهبود بخشید. در ادامه در این مقاله از نوین نت با ما همراه باشید تا در رابطه با شیوه سیم کشی پریز شبکه گفتگو نماییم.

سیم کشی پریز شبکه به چه صورت انجام میگیرد؟

سیم کشی پریز شبکه به چه صورت انجام میگیرد؟

پریز توکار

در اغلب موارد پریز های شبکه از تعدادی قسمت جدا به وجود آمده اند. اگر شما پریز توکار را انتخاب نموده باشید. در این صورت در بردارنده یک جعبه میباشد که در زمان نصب قبل از اینکه فرآیند گچ کاری انجام گیرد در درون دیوار جای میگیرد. قسمت مهم پریز شبکه Kay Stone میباشد که کابل شبکه به آن متصل میگررد. بعد از آنکه کابل شبکه به کی استون متصل گردید در این صورت یک صفحه پلاستیکی بر روی آن قرار میگیرد. پس از انجام فرآیند نصب صفحه پلاستیکی در نهایت آن چیزی که مشاهده خواهید کرد همین صفحه پلاستیکی میباشد. که در اصطلاح به آن فیکس پلیت گفته میشود.

پریز روکار

در این نوع از پریز های شبکه باکس روکار در بخش بیرونی جای میگیرد در این صورت جعبه به وسیله پیچ و رولپلاگ به دیوار اتصال میگردد. در این پریز کی استون به سیم متصل شده در نتیجه در درون جعبه جای داده میشود. به دلیل آنکه کی استون مهم ترین قسمت به شمار میاید در نتیجه انتخاب درست آن از اهمیت بالای برخوردار میباشد.

انتخاب پریز شبکه

شما بایستی برای شبکه های که از سرعت 1000 برخوردار میباشد در این صورت شما بایستی از پریز CAT6 را بکار ببرید. ولیکن در صورتی که شبکه شما از سرعت 100 برخوردار میباشد شما باید از پریز سبکه CAT5 را بکار ببرید. Key Ston از در دو نوع موجود است. در مدل اول شما به منظور پرس نمودن سیم در درون به هیچ نوع ابزار و تجهیزاتی نیاز نمیباشد. به این صورت که کی اسیتون خود دارای درپوشی میباشد که فرآیند پرس کردن را انجام میدهد.

ولیکن در رابطه با مدل دوم شما برای انجام پروسه پرس نمودن سیم در درون کی استون به آچار پانچ مخصوص نیاز دارید. همواره ما به شما توصیه مینماییم از این نوع کی استون را بکار ببرید.  چرا که در این نوع از کی استون به دلیل آنکه سیم ها با اختناق و مقاومت زیادتری در مقایسه با نوع اول در هم تنیده میشوند. از اینرو شما شاهد یک اتصال بسیار محکم و پایداری خواهید بود. در نتیجه از بروز مشکلات احتمالی نظیر قطعی، کاهش سرعت به حداقل ممکن خواهد رسید. شاید به علت قیمت شما نوع اول را انتخاب نمایید چرا که قیمت این نوع به نسبت نوع اول بیشتر میباشد. ولیکن بهتر است از همان ابتدا در کار خود با دقت عمل کنید چرا که مشاهده خواهید کرد که به چه میزان در عمکرد کلی شبکه تأثیر گذار خواهد بود.

انتخاب پریز شبکه

نکته

  • اگر شما تمایل دارید که یک نصاب در حوزه شبکه و خدمات مربوط به شبکه هستید در این چنین مواردی بایستی شما تجهیزات و ابزار های مورد نیاز از قبیل آچار پانچ داشته باشید.
  • اگر شما از فیس پلیت شاتر دار استفاده میکنید در این صورت این نوع از فیس پلیت بازده بیشتری را برای شما به ارمغان خواهند آورد. چرا که درپوش پلاستیکی با فشار فنر بر روی کانکتور جای میگیرد. در نتیجه منجر میشود هیچ گونه گرد و غباری در روی کانکتور قرار نگیرد. از اینرو همواه توصیه میکنیم که از این نوع استفاده نمایید. چنانچه که موفق به این کار نشدید در این صورت ما به شما توصیه مینماییم پیش از اتصال کابل رابط به پریز بایستی درون پریز را با اسپری مخصوص پاک نمایید تا به این طریق هیچ گونه گرد و غباری باقی نماند.
  • پس از انکه شما تمامی نکات مطرح شده را برای انتخاب پریز مناسب انتخاب نمودید در این صورت بهتر است تمامی نکات مربوط به نصب و راه اندازی از قبیل لخت کردن روکش PVC را به درستی انجام دهید. به این مورد توجه نمایید چرا که در اغلب موارد به منظور نصب آسان اشخاص بیش از اندازه استاندارد این روکش را لخت مینمایند. همین مسئله به ظاهر کوچک میتواند بر روی عملکرد شبکه تأثیر منفی بگذارد. از اینرو بایستی حتماً بیش از 5 سانت روکش PVC را لخت نکنید.

مراحل صحیح نصب کی استون (Key Stone)

  • در گام نخست شما بایستی معادل 5 سانتی متر روکش بیرونی PVC را جدا نمایید اگر شما از آچار و یا کادر به منظور جدا نمودن روکش PVC بهره میبرید در نتیجه مراقب باشید تا به روکش سیم آسیب وارد نکنید. جرا که آسیب به روکش سیم ها سبب کاهش سرعت شما خواهد شد.
  • تاب سیم ها را از هم جدا کنید و سپس کابل را در بخش آخر کی استون جای دهید. دقت نمایید که شرکت های متعددی اقدام به تولید انواع مختلف Key Stone مینمایند تنها تفاوت آنها در رنگ بندی های ارائه میگردد. ولیکن بر روی Key Stone همواره لیبل های میچسبانند که در بردارنده ترکیب رنگها میباشد. سیم های که از یک دیگر جدا کرده اید را بر اساس ترکیب رنگ بر روی شیار های که در کی استون وجود دارد بایستی جای دهید. به انجام درست ترکیب رنگ توجه نمالیید چرا که اگر مرتکب خطا شوید در این صورت شبکه کار نمیکند.
  • در این گام شما بایستی به وسیله ابزار یعنی آچار پانچ سیم ها را به درون شیار های موجود تثبیت کنید.

مراحل صحیح نصب کی استون (Key Stone)

کلام پایانی

ما در این مطلب تمام تلاش خود را کردیم تا هر آنچه شما در رابطه با سیم کشی پریز شبکه موذرد نیاز است را مطرح نماییم. امیدواریم به ابهامات خود در حوزه سیم کشی پریز شبکه دست یافته باشید.