سوئیچ در کدام لایه کار می کند؟

متنوع ترین ابزار آلات شبکه، تجهیزات سیسکو می باشد. هر کدام از تجهیزات سیسکو در شبکه نقشی به خصوص بر عهده دارند. بنابراین شبکه ای از قدرت بالایی برخوردار است؛ که از بهترین ابزار آلات شبکه در راه اندازی آن استفاده شده باشد. یکی از تجهیزات مهم در شبکه های بزرگ اینترنتی، سوئیچ است. سوئیچ […]

فهرست مطالب

متنوع ترین ابزار آلات شبکه، تجهیزات سیسکو می باشد. هر کدام از تجهیزات سیسکو در شبکه نقشی به خصوص بر عهده دارند. بنابراین شبکه ای از قدرت بالایی برخوردار است؛ که از بهترین ابزار آلات شبکه در راه اندازی آن استفاده شده باشد. یکی از تجهیزات مهم در شبکه های بزرگ اینترنتی، سوئیچ است. سوئیچ از فناوری های مختلفی تشکیل شده، به همین علت در شبکه ها قابلیت های متنوعی دارد. سوئیچ از سخت افزار های پر طرفدار در شبکه ها می باشد؛ لذا از حذف و پراکنده شدن اطلاعات جلوگیری می کند.

در این مقاله، به صورت مفصل در رابطه با انواع سوئیچ توضیح داده شده است. اگر در مورد فواید استفاده از سوئیچ در مجموعه های اینترنتی اطلاعی ندارید، این مقاله را از دست ندهید.

سوئیچ چیست؟

در راه اندازی سیستم شبکه ها، سخت افزار ها و نرم افزار های متنوعی استفاده می شود. یکی از سخت افزار های کاربردی و مهم، سوئیچ می باشد. سوئیچ سخت افزاری، مکعبی شکل است؛ که دارای چندین پورت می باشد.

سوئیچ از تجهیزات ارتباطی در شبکه می باشد، که قابلیت اتصال دستگاه ها را به همدیگر دارد و باعث می شود؛ امنیت مجموعه بالا برود. سوئیچ ها، سخت افزار هایی در شبکه های داخلی هستند؛ که می توانند، اطلاعات را از دستگاه مبداء بگیرند و به دستگاه مقصد با بالاترین سرعت انتقال دهند.

سوئیچ با این که یک دستگاه کوچک، در شبکه های اینترنتی به حساب می آید؛ اما از فناوری های پیشرفته ای ساخته شده است. به همین دلیل، با تجزیه مک های اطلاعاتی، بسته ها را به دستگاه های مورد نظر ارسال می کند.

در صنعت ارتباطات، دستگاهی به نام هاب وجود دارد؛ که همانند سوئیچ در شبکه عمل می کند، اما دقت و سرعت سوئیچ را ندارد. سوئیچ از دستگاه مبداء اطلاعات را می گیرد و تنها به یک دستگاه انتقال می دهد؛ ولی هاب از دستگاه مبداء اطلاعات را می گیرد و بدون در نظر داشتن مک ها، پکت ها را به تمام دستگاه های متصل به هاب ارسال می کند.

به همین خاطر، امروزه برای تاسیس سیستم های شبکه بزرگ و پر قدرت از سوئیچ استفاده می شود؛ تا ایمنی مجموعه حفظ شود.

سوئیچ چیست؟

انواع سوئیچ

سوئیچ ها از نظر عملکرد و نوع قرار گیری در مجموعه به دو دسته اصلی، سوئیچ لایه ۲ و سوئیچ چند لایه تقسیم بندی می شوند. هر چه لایه هایی که سوئیچ در آن قرار دارد؛ بیشتر باشد، ویژگی های آن بیشتر است؛ لذا برگرفته از برترین فناوری های روز دنیا می باشد.

انواع سوئیچ بر حسب لایه:

انواع سوئیچ بر حسب لایه:

  1. سوئیچ لایه دو:

قدیمی ترین سوئیچ که از آدرس های MACبرای انتقال پک ها استفاده می کند؛ سوئیچ لایه ۲ می باشد. قدرت این سوئیچ در انتقال داده های موجود در شبکه بالا است. به همین علت، در شبکه هایی که سرعت و قدرت مهم است؛ انواع این سوئیچ کاربرد دارد.

  1. سوئیچ چند لایه:

بروز ترین سوئیچ که از قابلیت های شگفت انگیزی برخوردار می باشد؛ سوئیچ چند لایه است. اغلب سوئیچ های چند لایه که در شبکه ها استفاده می شود؛ در لایه ۳ قرار دارند. هدف اصلی از تولید این سوئیچ، انتقال‌ داده ها با بهره گیری از قابلیت مسیریابی می باشد.

برای ایجاد یک سیستم قوی از دستگاه های با MAC های متفاوت از سوئیچ لایه دو بهره بگیرید، اما اگر شبکه اینترنتی شما از دستگاه هایی تشکیل شده که دارای آدرس های سخت افزاری مشابه هستند؛ از سوئیچ چند لایه استفاده کنید، تا در ارسال پکت ها هیچ خللی به وجود نیاید.

 

 

مزایای سوئیچ در شبکه ها

  1. مهم ترین مزیت سوئیچ در شبکه های اینترنتی، ایجاد ارتباطی سریع و پر قدرت بین ده ها یا صد ها دستگاه هوشمند می باشد.
  2. اتصالی که سوئیچ، در شبکه ها به وجود می آورد؛ در برابر نوسانات الکتریکی بسیار پایدار و مقاوم است.
  3. سوئیچ با انواع سخت افزار ها و نرم افزار ها سازگار می باشد. به همین سبب، در اغلب مجموعه های اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرد.
  4. سوئیچ شبکه های بزرگ را به چندین بخش کوچک تفکیک می کند. بنابراین دسترسی به هر کدام از بخش های شبکه آسان و راحت می شود.

مزایای سوئیچ در شبکه ها

سخن آخر

بهره گیری از سوئیچ های لایه ۲ و سوئیچ های چند لایه در شبکه های بزرگ الزامی و ضروری می باشد؛ لذا به مجموعه نظم به خصوصی اعطا می کند و باعث شده انتقال داده ها به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.

بیشتر کمتر