هر شرکت و ارگانی در حالت کلی مجموعه ای در طی فرآیند پیاده سازی یک شبکه به سخت افزار های متعددی نیاز دارد. این امر نیز واضح است که این سخت افزار ها به منظور متصل شده به کابل و سیم های در این فرآیند نیاز دارند. با همه این تفاسیر همه ای که موارد بیان شده نیاز به یک کابل کشی است. که با توجه به نیاز مجموعه گاه در حالت توکار و گاه در حالت روکار انجام میگیرد. هر کداهم از این شیوه ها دارای مزایا و معایبی میباشد. از اینرو نمیتوان به طور قطع بیان نمود که کدام یک بر دیگری برتری دارد. در ادامه با نوین نت همراه باشید تا به صورت کامل و جامع در رابطه با روش کابل کشی شبکه های اینترنتی به صورت روکار و توکار گفتگو نماییم.
کابل کشی توکار شبکه
در این نوع از کابل کشی ما به منظور انجام فرآیند کابل کشی به باکس یا خرطوم های به منظور قرار گیری کابل و سیم نیازمند هستیم. نحوه کار به این صورت میباشد بعد از آنکه همه ای سیم و کابل در درون باکس مورد نظر قرار گرفت. اقدام به قرار گیری این باکس در درون دیوار مینمایند. در این صورت دیگر شما قادر به مشاهده سیم و کابل های مورد استفاده در شبکه نخواهید بود. به تبع بکار گیری این شیوه سبب نظم دهی خواهد شد. شاید اکنون این سؤال برای شما به وجود آید که ارتباط به چه طریقی انجام میگیرد؟ در پاسخ به این سؤال بایستی چنین بیان نمود که درگاه های ارتباط در کابل کشی توکار به وسیله کلید و پریز ها صورت میگیرد. این باکس ها و خرطوم ها در اندازه های متعددی طراحی و تولید سپس روانه بازار میگردند.
کابل کشی روکار
شما به جزء کابل کشی توکار میتوانید از این راهبرد نیز استفاده نمایید همانگونه که از نام آن پیداست. اینگونه از کابل کشی شما قادر به مشاهده سیم و کابل میباشید. از اینرو در داخل دیوار قرار نمیگیرند. به همین دلیل اگر به مشکی در رابطه با کابل کشی برخورد کردید به سهولت شما قادر هستید به آن دسترسی پیدا نمایید. این نوع از کابل کشی به نسبت توکار از هزینه کمتری برخوردار میباشد.
نکته
هر کدام از روش های کابل کشی شبکه از مزایا و معایب برخوردار هستند و نمیتوان به صورت قطعی در رابطه با برتری یکی بر دیگر گفتگو نمود. ولیکن اگر بخواهیم در حالت کلی این قظیه را وارسی نماییم. بایستی چنین گفت که کابل کشی روکار در مقایسه با توکار مناسب تر میباشد. دلیل این موضوع را میتوان در چند علت خلاصه نمود. به این صورت که از لحاظ هزینه، دسترسی آسان و در نتیجه در صورت بروز مشکل امکان برطرف نمودن آن به دلیل روکار بودن مناسب میباشد. به علت آنکه سیم و کابل به صورت روکار قرار میگیرد در نتیجه سبب بی نظمی شده ولیکن جای نگرانی وجود ندارد چرا که شما به وسیله ترانک ها و داکت ها میتوانید سیم را احاطه کنید. در نتیجه علاوه بر نظم بخشیدن موجب میشود که از آسیب به آنها جلوگیری نمایید.
مزایا و معایب کابل کشی روکار و توکار
در ادامه برخی از مزایا و معایب کابل کشی توکار و روکار را برای شما مطرح خواهیم نمود در این صورت شما با خواندن آن میتوانید تصمیم نهای خود را به سهولت بگیرید.
مزایا و معایب کابل کشی توکار
در کابل کشی که به صورت توکار انجام میگیرد شما هیچ نوع دسترسی به شیم ها و یا کابل ها ندارید در نتیجه همین موضوع سبب افزایش زیبای فضای شما خواهد شد. ولیکن در مقابل به دلیل آنکه شما به سیم و کابل ها دسترسی ندارید. در صورت نیاز و یا بروز نقص به مشکل برخواهید خورد. برای نمونه در صورتی که کابل و سیم مربوطه خراب گزدد در نتیجه هزینه های زیادی را بر دوش شما قرار خواهد داد. چرا که به منظور دسترسی و برطرف نمودن مشکل شما بایستی دیوار را تخریب کنید و سپس مشکل مربوطه را برطرف نمایید.
مزایا و معایب کابل کشی روکار
شما در این شیوه به راحتی به کابل و سیم دسترسی دارید در نتیجه در صورت بروز مشکلات احتمالی هر چند کوچک به راحتی و به سرعت بدون نیاز به تخریب قادر هستید آن را برطرف نمایید.
اهمیت کابل کشی روکار در پسیو شبکه
انجام کابل کشی به صورت روکار در خدمات پسیو شبکه بسیار اهمیت دارد چرا که همانگونه که میدانید در حیطه IT و فضای مجازی برخورداری از سرعت و کیفیت در انتقال داده ها مهم میباشد. به همین دلیل ما همیشه توصیه مینماییم و تاکید میکنیم که همواره از اشخاص مجرب که علاوه بر برخورداری از دانش از یک تجربه و رزومه درخشان برخوردار باشد. به این طریق شما مطمئن خواهید شد که تمامی مراحل به صورت استاندارد و به نحو درستی انجام گرفته پذیرفته. علاوه بر این به منظور آنکه شما شاهد بازدهی و کارایی بالا در شبکه باشید بایستی در انتخاب محصولات مورد نیاز با دقت کامل عمل نمایید. از اینرو در هنگام خرید یا انتخاب شرکت ارائه دهنده خدمات به کیفیت کابل، سیم، داکتها، ترانکها بسیار توجه کنید.
برای آنکه شما از کابل کشی روکار استفاده نمایید بایستی یک نقشه کابل کشی به وسیله کارشناس مربوطه آنماده گردد. از اینرو در هنگام طراحی نقشه به موارد از قبیل مسیر تراکینگ، دوربین، برق، تعداد نود های شبکه، تلفن و … توجه نمایید. همچنین بایستی تا جای ممکن شما از مسیر های کوتاه و البته کمترین آسیب وارده به کابل و سیم را انتخاب نمایید.
کلام پایانی
در این مقاله تلاش خود را نمودیم تا در رابطه با کابل کشی روکار و توکار گفتگو نماییم. همانگونه که در بالا عنوان شد استفاده از کابل کشی توکار نظم و البته از آسیب های احتمالی که ممکن است بر اثر ضربه و … به سیم و کابل وارد شود ممانعت مینماید. ولیکن معایبی همچون عدم دسترسی آسان، هزینه بسیار در تعمیرات و … را دربَر دارد. ولیکن در رابطه با کابل کشی روکار مسئله تماماً فرق داره و شما به راحتی میتوانید به این نوع از کابل ها دسترسی داشته باشید.