دوربین تحت شبکه

دوربین تحت شبکه چیست؟ دوربین تحت شبکه نوعی دوربین که عموماً برای سامانه های حفاظتی و نظارت تصویری در محیط‌های داخلی و خارجی استفاده می‌شود و به‌صورت بی‌سیم یا به‌وسیله کابل به شبکه‌ی اینترنت متصل می‌شود. دوربین‌های مداربسته تحت شبکه در مقایسه با دوربین‌های مدار بسته‌ی آنالوگ جدیدتر و گران‌قیمت تر هستند. این دوربین‌ها با […]

فهرست مطالب

دوربین تحت شبکه

دوربین تحت شبکه چیست؟

دوربین تحت شبکه نوعی دوربین که عموماً برای سامانه های حفاظتی و نظارت تصویری در محیط‌های داخلی و خارجی  استفاده می‌شود و به‌صورت بی‌سیم یا به‌وسیله کابل به شبکه‌ی اینترنت متصل می‌شود. دوربین‌های مداربسته تحت شبکه در مقایسه با دوربین‌های مدار بسته‌ی آنالوگ جدیدتر و گران‌قیمت تر هستند. این دوربین‌ها با توجه به قابلیت‌های بسیار بالایشان سیستم‌های آنالوگ را به‌سرعت به سیستم‌های نیمه آنالوگ تبدیل کردند. بالاتر بودن قیمت دوربین‌های دوربین‌های مداربسته تحت شبکه دلیلی شد تا کامل جایگزین دوربین‌های آنالوگ نشوند.

تفاوت با آنالوگ:

می‌توان با اتصال یک دوربین تحت شبکه به یک مودم ADSL یا LTE  که به اینترنت وصل هستند، از هر جایی که حضور داریم  به دوربین وصل شد و تصویر آن دوربین را مشاهده کرد. در حالی‌که چنین قابلیتی برای دوربین‌های آنالوگ بدون دستگاه DVR، ممکن نیست.

اجزای اصلی سیستم دوربین‌ مدار بسته تحت شبکه:

این دستگاه وظیفه دریافت تصاویر را برعهده دارد و ورودی آن کابل شبکه می‌باشد. اجزای اصلی دوربین مدار بسته شبکه به روش کامپیوتر، به شبکه وصل می‌شوند. هر دوربین دارای حافظه ای است که تصاویر را از سنسورهای CMOS میگیرد و به سرور شبکه‌ ویدیویی انتقال میدهند.

 Nvr

Network Video Recorder هسته اصلی سیستم مداربسته است و پس از دریافت تصاویر، آنها را ضبط می‌کند یا نمایش می‌دهد. وظیفه این سرور انتقال سیگنال‌های دریافتی از سمت دوربین تحت شبکه از طریق کابل، و انتشار بر روی شبکه IP است. با استفاده از مرورگرهای اینترنتی یا از طریق نرم‌افزار NVR می‌توان به دوربین‌ها متصل شد.

هارددیسک دوربین‌های آی پی

هارددیسک در داخل دستگاه NVR قرار دارند  و حافظه ذخیره‌سازی تصاویر را تأمین می‌کند. این هارد دیسک‌ها ظرفیت‌های متفاوتی دارند و با صرف هزینه‌ی بیشتر می‌توان آن‌ها را ارتقا داد.

آداپتور دوربین های آی پی

آداپتور دوربین های آی پی

برای استفاده از این دوربین‌ها باید از برق استفاده کرد. آداپتور مورد استفاده در این دوربین‌ها برق شهری را به برق 1.5 ولت تبدیل می‌کند

کابل شبکه

کابل شبکه وظیفه‌ی متصل کردن ارتباطات داخلی و خارجی به یکدیگر را دارد.

سوئیچ شبکه آی پی:

باید از سوئیچ‌های شبکه لایه سه برای اتصالات درون شبکه استفاده شود.

مزیت‌های استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه آی پی

نصب آسان

دوربین‌ها به گونه ای طراحی شده اند که به آسانی نصب و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

زیرساخت مناسب

بسیاری از شرکت‌های تأمین کننده‌های این محصول، شروع به افزایش بازار فروش آن کرده‌اند. برای افزایش سودآوری خود، به دنبال ارتقای سیستم‌ها و دوربین‌های تحت شبکه هستند. رقابت بازار باعث بهتر شدن کیفیت این دوربین‌ها شده است.

به‌صرفه بودن ازنظر اقتصادی

هرچند هزینه دستگاه DVR کمتر از NVR است، ولی دستگاه NVR علاوه بر تصاویر دوربین مداربسته، می‌تواند اطلاعات دیگری مثل زمان و تاریخ ثبت‌شده روی تصاویر رزولوشن بالا را به شما نشان دهد. در پروژه‌های بزرگ کاهش هرینه‌های کابل‌کشی را هم در بردارد. در حالت کلی قابلیت‌های دوربین مداربسته تحت شبکه بیشتر از آنالوگ است. محدودیتی در محل نصب و قرارگیری ندارند به علت این‌که به‌راحتی به اینترنت متصل می‌شوند و کیفیت تصاویر دیجیتال در آن‌ها بالاتر هست علت آن‌هم این است که این دوربین‌ها با IP کار می‌کنند. نکته‌ی دیگر این هست که رزولشن دوربین‌های تحت شبکه قابل تغییر و ارتقا هست.

ارسال تصاویر با امنیت بالا

در دوربین آنالوگ، سیگنال ویدئویی بدون هیچگونه رمزنگاری و امنیت روی یک رشته کابل کواکسیال منتقل می‌گردد و امکان تغییر در تصاویر وجود دارد که در دوربین‌های تحت شبکه رمزگذاری می‌شود. دوربین تحت شبکه امکان افزودن اطلاعات روی تصویر به همراه تاریخ و ساعت، نام کاربری، محل دوربین،، آلارم‌ها و دیگر اطلاعات لازم برای امنیت سیستم را دارا می‌باشند.

معایب استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین‌های آنالوگ:

محدودیت پهنای باند

به دلیل تولید سیگنال دیجیتال و تصاویر باکیفیت بالا نسبت به دوربین‌های آنالوگ پهنای باند بیشتری احتیاج دارند.

محدودیت طول کابل

کابل‌های cat5  قابلیت انتقال تا مسافت 100 متر رادارند که این مشکل به مقدار زیادی با کابل‌های cat5e  قابل‌حل هست که البته هزینه دارد.

انواع دوربین مداربسته تحت شبکه :

  • دام
  • بولت
  • باکس
  • اسپیددام یا ptz

دوربین مداربسته

بیشتر کمتر