ترانکینگ چیست

ترانکینگ چیست ترانکینگ چیست و پورت ترانک در مقابل پورت دسترسی موضوع این مقاله می‌باشد. ترانکینگ (Trunking) که به اسم ترانک هم شناخته میشه، مجموعه‌ای از محفظه‌های در بسته، کانال‌ها و متعلقات مختلفه. این محفظه معمولا از جنس pvc ساخته میشه. البته بعضی از شرکت‌ها abs رو انتخاب می‌کنن تا مقاومت ترانک در برابر آب […]

فهرست مطالب

ترانکینگ چیست

ترانکینگ چیست و پورت ترانک در مقابل پورت دسترسی موضوع این مقاله می‌باشد. ترانکینگ (Trunking) که به اسم ترانک هم شناخته میشه، مجموعه‌ای از محفظه‌های در بسته، کانال‌ها و متعلقات مختلفه. این محفظه معمولا از جنس pvc ساخته میشه. البته بعضی از شرکت‌ها abs رو انتخاب می‌کنن تا مقاومت ترانک در برابر آب و حریق رو بالاتر ببرن. ترانک فضا و مسیری رو به وجود میاره تا کابل‌ها از داخلش عبور کنن و به سمت مقصدهای مشخص حرکت کنند.

هدف اصلی ترانک حمل ترافیک بین سوئیچ‌ها و حفظ اطلاعات VLAN است. برخلاف لینک دسترسی، پیوند ترانک به یک VLAN اختصاص ندارد، بلکه می‌تواند ترافیک را از چندین VLAN از طریق یک پیوند نقطه به نقطه بین دو دستگاهی که پروتکل را درک می‌کنند، حمل کند.

دامنه پخش گاهی باید روی بیش از یک سوئیچ در شبکه وجود داشته باشد. برای انجام این کار، یک سوئیچ باید فریم‌هایی را به سوییچ دیگر ارسال کند و مشخص کند که یک فریم خاص به کدام VLAN تعلق دارد. در سوئیچ‌های سیسکو، یک پیوند ترانک برای انجام این شناسایی VLAN ایجاد می‌شود.

پیوند ترانک نوع دیگری از پورت لایه 2 است که در سوئیچ‌های سیسکو پشتیبانی می‌شود. هنگامی که یک پورت ترانک پیکربندی می‌شود، هنگام خروج فریم‌ها از پورت شروع به علامت گذاری می‌کند تا مشخص کند هر فریم با کدام VLAN مرتبط است. پورت ترانک همچنین می‌تواند علامت‌هایی را که برچسب نامیده می‌شوند، هنگام ورود به درگاه ترانک بخواند. این سوئیچ را قادر می‌سازد تا یک فریم را فقط به پورت‌های VLAN داده شده مرتبط با فریم ورودی ارسال کند.

ترانکینگ در شبکه چیست؟

ترانک شبکه یک خط یا پیوند ارتباطی است که برای حمل چندین سیگنال به طور همزمان طراحی شده است تا دسترسی شبکه را بین دو نقطه فراهم کند. ترانک‌ها معمولاً مراکز سوئیچینگ را در یک سیستم ارتباطی به هم متصل می‌کنند. سیگنال‌ها می‌توانند هر نوع داده ارتباطی را منتقل کنند.

یک ترانک شبکه می‌تواند از چندین سیم، کابل یا رشته فیبر نوری تشکیل شده باشد. که در یک کابل فیزیکی به هم متصل شده‌اند تا پهنای باند موجود را به حداکثر برسانند. یا می‌تواند از یک لینک با ظرفیت بالا تشکیل شده باشد که سیگنال‌های زیادی روی آن مالتی پلکس می‌شوند.

ترانکینگ، در شبکه اترنت سوییچ، هر روشی برای تجمیع پیوندهای شبکه فیزیکی در یک پیوند منطقی واحد است. ترانکینگ راهی برای غلبه بر محدودیت‌های پهنای باند یک پیوند فیزیکی فراهم می‌کند و در اتصالات سوئیچ به سوئیچ و سوئیچ به سرور برای رفع ازدحام ترافیک استفاده می‌شود.

ترانکینگ در سیستم‌های تلفن

اصطلاح ترانکینگ در شبکه به دوران سیستم‌های تلفن آنالوگ برمی گردد. با آن سیستم‌ها، بسیاری از کاربران تلفن ثابت چند مسیر ارتباطی را که از یک خط اصلی امتداد می‌یابند. VoIP که به نام IP trunking نیز شناخته می‌شود، فناوری است که گفتار انسان را به داده برای انتقال دیجیتال از طریق اینترنت تبدیل می‌کند. در مقابل، خطوط تلفن آنالوگ سیگنال‌های الکتریکی را از طریق کابل‌ها ارسال می‌کنند تا تغییرات صدا را منتقل کنند.

سیستم ترانکینگ چگونه کار می‌کند؟

یک سیستم رادیویی ترانکد یک سیستم رادیویی دو طرفه است که از یک کانال کنترل برای اختصاص خودکار کانال‌های فرکانس به گروه‌هایی از رادیوهای کاربر استفاده می‌کند. به جای اختصاص یک کانال رادیویی به یک گروه کاربری خاص در یک زمان، کاربران در عوض به یک گروه بندی منطقی، یک گروه گفتگو اختصاص داده می‌شوند.

ترانکینگ توسط بسیاری از نهادهای دولتی برای ارائه ارتباطات دو طرفه برای ادارات آتش نشانی، پلیس و سایر خدمات شهری استفاده می‌شود که همگی طیفی را به اشتراک می‌گذارند. مزیت ثانویه یک سیستم رادیویی ترانکینگ، سهولتی است که با آن می‌تواند قابلیت همکاری رادیویی را در خود جای دهد و با برنامه‌ریزی مناسب، آژانس‌های کاربر مجاز را پس از پیاده‌سازی به سیستم اضافه کند.

تفاوت  SIP و  VoIP چیست؟

VoIP مخفف Voice over Internet Protocol است و نام انواع فناوری‌هایی است که برای ارائه تماس‌های صوتی از طریق شبکه‌های داده، مانند اینترنت عمومی یا VPN، به جای شبکه‌های سوئیچ مدار سنتی که برای ارتباطات از راه دور استفاده می‌شوند.

SIP  یک پروتکل سیگنالینگ است که برای تحویل بلادرنگ صدا و رسانه استفاده می‌شود. با وجود زیرساخت‌ها و اتصالات مناسب، تماس‌های SIP را می‌توان بین شبکه‌های داده و شبکه تلفن عمومی سوئیچ‌شده (PSTN)، انبوه جهانی شبکه‌های تلفن سنتی که توسط اپراتورهای ملی، منطقه‌ای و تلفن همراه اداره می‌شوند، منتقل کرد.

مزایای استفاده از کابل ترانکینگ:

حفاظت از کابل:

کابل‌ها محصور شده‌اند که خطر آسیب به کابل‌ها را کاهش می‌دهد. ترانک آسیب را کاهش می‌دهد. زیرا بدون کابل کابل‌های ترانکینگ می‌توانند در مکان‌های تنگ کشیده، درهم یا جمع شوند و باعث ایجاد فشار بر روی کابل‌ها شوند. محفظه توخالی کابل‌ها را مرتب نگه می‌دارد و همچنین از گرد و غبار محافظت می‌کند.

طراحی بهبود یافته:

ترانک کابل اغلب برای زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا بدون ترانک کابل، اگر کابل‌ها به صورت شل در اطراف دیوارها و کف شما اجرا شوند، خطرناک خواهد بود. ترانکینگ چیدمان سیم کشی را مرتب می‌کند. استفاده از کابل ترانک ظاهر محل کار یا خانه را هوشمندتر می‌کند و ظاهر مرتبط با سیم کشی در معرض را از بین می‌برد.

مدیریت آسان‌تر کابل:

تعمیر و نگهداری از نصب تنه کابل آسان‌تر از هر سیستم سیم کشی دیگری است. ترانک کابل کابل‌ها را در شرایط خوبی نگه می‌دارد. ترانک کابل معمولاً به شکل مربع یا مستطیل با بخش‌های لولا است که امکان دسترسی آسان برق را به کابل در صورت نیاز فراهم می‌کند که مدیریت کابل را بسیار آسان‌تر می‌کند.

خطر و آسیب کمتر:

مدیریت کابل ایمنی را افزایش می‌دهد. انواع خطرات ناشی از سازماندهی نامناسب سیم‌ها از جمله خطرات خاموش شدن، انبارهای برق و حتی خطر آتش سوزی وجود دارد. ترانک کابل سیم کشی را ایمن نگه می‌دارد و میزان ذخایر برق و آسیب را کاهش می‌دهد. ترانک کابل نیز از آسیب دیدن اموال شما جلوگیری می‌کند. کابل‌ها می‌توانند آتش سوزی ایجاد کنند، بنابراین استفاده از کابل ترانک از گرما و وقوع آتش سوزی محافظت می‌کند.

طول عمر طولانی ترانک کابل:

بدون ترانک کابل، کابل‌ها به راحتی آسیب می‌بینند. ترانکینگ در برابر عواملی که تأثیر منفی بر طول عمر کابل دارند محافظت می‌کند. نصب ترانک کابل با قطر وسیع، سیم‌ها را مرتب و جدا نگه می‌دارد. باعث می‌شود هوای خنک درون کابل‌ها برای کارکرد ایمن فراهم شود. ترانک کابل سیم کشی را منظم، مرتب و پنهان نگه می‌دارد و طول عمر را افزایش می‌دهد.

بیشتر کمتر