وظایف پشتیبان شبکه

به دلیل پیشرفت تکنولوژی و فناوری و هنچنین به علت اینکه بیشتر کار ها در بستر اینترنتی انجام میگیرد. از اینرو پیش از پیش شرکت های متعددی در مجموعه خود خدمات شبکه را بکار میگیرند. بر همین اساس این امر مسلم است که در این میان نیاز به کارشناس و متخصصان شبکه افزایش یافته است‌. از اینرو این امکان وجود دارد که پشتیبان و محافظت از شبکه را جزء شغل های پر متقاضی به حساب آورد. برای یک پشتیبان شبکه مسئولیت های معینی از قبیل پشتیبانی و نگهداری از سرور و شبکه  در نظر گرفته میشود. ولیکن وظایف یک پشتیبان شبکه به این موارد ختم نمیگردد. اگر شما به دنبال آشنایی بیشتر با وظایف پشتیبان شبکه هستید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

وظایف پشتیبان شبکه چیست؟

در رابطه با این مسئله وظایف پشتیبان شبکه وسیع میباشد و یک پشتیبان دارای مسئولیت های معینی میباشد. برای مثال وظایفی از قبیل محافظت از شبکه و کامپیوتر های موجود، نصب و راه اندازی نرم افزار های کا مورد نیاز شبکه میباشد و… را میتوان برای یک پشتیبان شبکه در نظر گرفت. در حقیقت در بیان ساده میتوان وظایف و مسئولیت یک پشتیبان را در نظارت و وارسی پیوسته چگونگی وضعیت شبکه، اینترنت که در شبکه بکار میرود، همچنین اطلاع از عملکرد و کارایی درست شبکه خلاصه نمود. با توجه وسعت شبکه و به تبع تجهیزات و لوازمی که در شبکه بکار میرود. این مسئولیت ها متفاوت خواهد بود. بدین طریق که اگر شما یک شرکت بزرگ را در نظر بگیرید. خواهید دید که کار ها به صورت دقیق و ریز در بین اشخاص توزیع شده است. از اینرو هر شخص وظیفه انجام یک کار را برعهده دارد. همچنین بر اساس سطح مسئولیت که برای شما در نظر گرفته اند. وظایف شما وسیع تر خواهد بود. برای مثال تحت عنوان یک پشتیبان این احتمال وجود دارد که شما مسئولیت ارتقاء زیر ساخت های که در رابطه با ارتباط شبکه میباشد را برعهده داشته باشید. در حالت کلی میتوان چنین بیان نمود که با توجه به بزرگی شبکه وظایف و مسئولیت های که در اختیار شما قرار میگیرد متفاوت خواهد بود. به هر میزان که مهارت شما در اینکار بیشتر باشد وظایف و مسئولیت های مهمی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

وظایف پشتیبان شبکه چیست؟

یک پشتیبان شبکه بایستی دارای چه ویژگی های باشد؟

مهارت های که بایستی یک پشتیبان شبکه برخورداری باشد میتوان در دو دسته جای داد. که عبارت است از مهارت فنی و مهارت غیر فنی. در صورتی که یک پشتیبان هر دو این مهارت را داشته باشد بدون شک  در کار خود پیشرفت خواهد نمود. در حقیقت لازمه موفقیت هر پشتیبان شبکه ای برخورداری از مهارت فنی و مهارت غیر فنی میباشد. علاوه بر این موارد در صورت بروز هر گونه نواقص و خطراتی یک متخصص پشتیبان شبکه بایستی بتواند در کمترین زمان ممکن با دقت بسیار نسبت به برطرف نمودن مشکل به وجود آمده اقدام نماید. به این موضوع بسیار اهمیت دهید چرا که اگر شما تحت عنوان یک پشتیبان مسئولیت خود به درستی انجام ندهید سبب ایجاد مشکل و اختلال در کل شبکه خواهید شد.

مهارت های غیر فنی پشتیبان شبکه

برای آنکه شما یک پشتیبان شبکه ای حرفه ای باشید بایستی علاوه بر برخورداری از مهارت های فنی مهارت های از قبیل حل مسئله، قدرت تعامل بالا و…. برخوردار باشید. در حالت کلی لازمه موفقیت شما بکارگیری هر دو مهارت فنی و مهارت غیر فنی در کنار یک دیگر میباشد. بعضی از مهارت های غیر فنی را در ادامه برای شما شرح تواهیم نمود.

  • برخورداری از قابلیت برقراری ارتباط میان اشخاص.
  • برخورداری از توانایی توضیح و تشریح اطلاعات به زبان ساده.
  • برخورداری از قابلیت حل مسئله در شرایط بحرانی.
  • داشتن نظم در کار.
  • و….

مهارت های غیر فنی پشتیبان شبکه

مهارت های فنی یک پشتیبان شبکه

در حقیقت میتوان در رابطه با مهارت فنی چنین بیان نمود که عامل اصلی در استخدام پشتیبان ها در شرکت ها و موسسات میباشد.

داشتن اطلاعات کافی در رابطه با آموزش های برند سیسکو.

داشتن اطلاعات کافی در رابطه با دوره های مایکرو سافت و همچنین دور های مهندسی شبکه.

داشتن اطلاعات کافی در رابطه با نصب و بکارگیری نرم افزار ها در شبکه.

داشتن دانش و اطلاعات در رابطه با تجهیزات شبکه و قطعات بکار رفته در شبکه.

داشتن دانش و ااطلاعاتی کافی در رابطه با دوربین های مدار بسته.

نکته

شما با برخورداری از مهارت فنی بدون آنکه نیازی به مهارت غیر فنی باشد به سهولت خواهید توانست استخدام  شوید. ولیکن بیان این نکته حائز اهمیت است که داشتن مهارت غیر فنی به شما در بکار گیری بهتر این مهارت ها کمک خواهد کرد. در حقیقت با بکارگیری این دو شیوه در کنار هم به خوبی خواهید توانست از عهده مسئولیت و وظایف بر آیید.

چه فرصت های در اختیار پشتیبان شبکه قرار میگیرد؟

همانگونه که در بالا به آن اشاره شد پشتیبان شبکه یک شغل حرفه ای میباشد که نیازمند دانش و اطلاعات بالای در این حوزه میباشد. علاوه بر این موارد یک پشتیبان شبکه همواره اطلاعات و دانش خود را بروز نماید. توجه نمایید که پشتیبانی و محافظت از شبکه نیازمند دانش، حوصله، وقت و زمان کافی دارد. از اینرو چنانچه که شما علاقه ای به اینکار دارید. بهترین گزینه در پیش روی شما خواهد بود.

چه فرصت های در اختیار پشتیبان شبکه قرار میگیرد؟

ساعت کاری که برای پشتیبان شبکه در نظر گرفته شده است همانند دیگر کارکنان شرکت میباشد. ولیکن در صورتی بروز هر گونه مشکل و اختلالی بایستی در سریع ترین زمان ممکن در صورت نیاز در شبکه بوده و نسبت به برطرف نمودن آن اقدام نمایند. همچنین ابن امکان برای شما فراهم میباشد که به صورت دور کاری نسبت به انجام وظایف و مسئولیت های خود اقدام نمایید.  همین مسئله این شغل را برای بسیاری از افراد جذاب مینماید. توجه نمایید که قیمت پشتیبانی شبکه بر طبق کیفیتی که ارائه میشود. همچنین دانش و مهارت پشتیبان شبکه متفاوت در نظر گرفته میشود.

چه فرصت های در اختیار پشتیبان شبکه قرار میگیرد؟

کلام پایانی

در این مطلب از نوین نت ما تلاش نمودیم در رابطه با وظایف پشتیبان شبکه برای شما مطالبی را شرح نماییم. همانگونه که مشاهده کردید یک پشتیبان شبکه دارای وظایف مشخص و معینی در شبکه میباشد. که ملزم به انجام درست این مسئولیت ها میباشد در غیر این صورت شاهد اختلال در کل شبکه خواهیم بود.