دسته‌بندی نشده

اتاق سرور

اتاق سرور

اتاق سرور


اتاق سرور چیست؟

اتاق سرور مکانی است که تجهیزات شبکه به‌دوراز دسترس افراد نامتخصص قرار می‌گیرد. این فضا درست شده است تا تمامی تجهیزات را به‌صورت امن و ایمن نگه‌داشته شود.

اتاق سرور، محلی امن و ایمن برای نگه‌داشتن تجهیزات شبکه است که در آن انواع سرورها، استوریج ها و فایروال‌ها به همراه سایر تجهیزات جانبی نگهداری می‌شود. راه‌اندازی یک اتاق سرور استاندارد باعث می‌شود که هزینه‌های نگهداری و امنیت شبکه کاهش پیداکرده و محیط بهتری برای مدیریت شبکه ایجاد شود.

اتاقی که سرور کامل در آنجا نگهداری می‌شود، قلب شبکه سازمان تلقی می‌شود به همین دلیل تأمین امنیت و مقاوم‌سازی آن موردبحث و بررسی قرار می‌گیرد. هر چقدر که یک سازمان در این مورد بودجه اختصاص دهد بعدها می‌تواند به همان میزان سرور را کامل راز آسیب‌های میلیونی در امان نگه دارد.

مشخصات جایگاه اتاق سرور

معمولاً اتاق سرور کامل در پایین‌ترین طبقه قرار می‌گیرد. اما اگر کامل از ابتدا در طبقات دیگر موجود باشد و امکان جابجایی وجود نداشته باشد، می‌توان با مقاوم‌سازی اتاق سرور کامل را در برابر عوامل طبیعی از قبیل زلزله و… ایجاد کرد که این دارای هزینه است.

کارهایی که می‌توان برای اتاق سرور کامل انجام داد:

– پوشاندن سطوح با یک لایه سیمانی

– لایه‌ای از ماده ضد آتش Fire Tard روی لایه سیمانی

– ایجاد کف و سقف کاذب جهت عبور لوله‌های اطفای حریق، برق و شبکه .

– عایق کردن دیوارها، سقف و درها

– عدم داشتن هیچ پنجره‌ای در اتاق به دلایل امنیتی

– ارتفاع کف تا سقف به‌اندازه دو متر و هفتاد سانتی‌متر

–  کف‌پوش کاذب از نوع آنتی استاتیک

– استفاده از درب‌های ضد حریق و ضد سرقت

سیستم تهویه و تخلیه گردوخاک

با نشستن گردوخاک روی چیست‌های دستگاه‌ها، احتمال دارد عمل خنک‌سازی آن‌ها با مشکل روبرو شود درنتیجه خرابی زودرس اتفاق می‌افتد ازاین‌رو استفاده از سیستم تهویه هوای کامل لازم می‌باشد.

سیستم اطفای حریق

سیستم اطفای حریق

درمکان های مختلف اتاق سرور کامل  مثل داخل رک‌ها، تجهیزات برقی داخلی و … سنسورهای تشخیص حریق نصب می‌شود.

رنگ ضد حریق یا EPOXY

نصب دوربین های کنترلی

نصب دوربین های کنترلی درون اتاق سرورکامل بسیار مؤثر است.

دوربین ها بطور ۲۴ ساعته اتاق سرور کامل را زیر نظر گرفته و لاگ ها را در سرورکامل ذخیره می کنند.

سیستم دسترسی کنترل تردد

سیستم دسترسی کنترل تردد

نصب سیستم کنترلی مناسب جهت ثبت تردد افراد و مدیریت. افراد مجاز برای ورود به اتاق سرور کامل باید کارت تردد داشته باشند. همچنین ثبت اثرانگشت و واردکردن کد مخصوص از گزینه‌هایی است که می‌توان فعال کرد.

تأمین روشنایی

روشنایی سرور روم کامل باید طوری باشد تا در هنگام خروج شخص از اتاق سرور کامل خاموش شوند تا از تولید حرارت اضافی جلوگیری شود.

سیستم خنک‌کننده

سیستم خنک‌کننده اتاق سرور

دمای مناسب برای اتاق سرورکامل ۱۸ درجه می‌باشد برای همین باید از سیستم خنک‌کننده استفاده شود.

ساختار برق شهر و برق اضطراری

کابل‌کشی کامل باید مطابق استانداردهای کابل‌کشی ساخت‌یافته با تجهیزات باکیفیت اجرا شود. قسمت‌های مختلف جهت سیستم برق‌رسانی مطمئن شامل این موارد است: تابلو برق یو پی اس، ژنراتور تأمین چاه ارت، تابلو برق وATS

ساختار شبکه کامپیوتری

دراین راستا سه عامل زیر مدنظر هستند:

1-پیاده‌سازی مدل سه لایه

2-کابل‌کشی استاندارد

3-ثابت کردن رک‌ها کانال‌های عبور

سرور مناسب

سرورها، کامپیوترهای قدرتمند با توان پردازش و ذخیره‌سازی بالایی هستند. که به‌عنوان مرکز منطقی نرم‌افزارهای مختلف شبکه درنظر گرفته می‌شوند .Data Base های مختلف نظیر SQL ، Oracle و … روی این بستر ایجادشده و ایستگاه‌های کاری مرتبط با شبکه را تغذیه می‌کنند. با توجه به فضای محدود سرور روم کامل و لزوم بهینه از فضا، استفاده از سرورهای کشویی رکمونت پیشنهاد می‌شود. این سرورها سرپرست شبکه را قادر خواهند ساخت تا به‌راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشند. و بنا به شرایط آن‌ها را افزایش یا کاهش دهد.

اهمیت‌ اتاق سرور

اهمیت‌ اتاق سرور

امروزه یک شرکت هر اطلاعاتی که دارد در اتاق سرور آن حفظ می‌شود و برای اینکه این اطلاعات امنیت خاص خود را داشته باشند سعی می‌شود در ذخیره‌سازها از آنها محافظت شود.  اطلاعات هر شرکت و سازمانی می‌تواند شامل هر داده‌ای باشد که در مدت چندین سال به‌دست آمده و در خیلی موارد این اطلاعات شامل اطلاعات مالی و بانکی می‌باشد. و  در صورت از بین رفتن این اطلاعات افراد و شرکت‌ها ضرر زیادی می‌کنند. اسنادی که به‌صورت الکترونیکی وجود دارد در این اتاق نگهداری می‌شوند و سوابق اطلاعاتی یک شرکت در طول چندین سال در این مکان به طور ایمن حفاظت می‌شود. مطرح‌شدن همین مسائل است که اهمیت استفاده از اتاق سرور را نشان می‌دهد.

اهمیت اتاق سرور برای شرکت‌هایی بیشتر مطرح است که به بیرون هم سرویس‌هایی ارائه می‌دهند. و در صورت هرگونه قطع شدن سرویس، ضررهای مالی متوجه این شرکت‌ها می‌شود.

اگر برای شرکتی این اتفاق بیفتد هم نیروهای موجود در آن سازمان برای مدتی بیکار شده، هم ارباب‌رجوع زیادی به مرکز مراجعه کرده و کارشان انجام نمی‌شود و حجم زیادی از آنها با مشکل مواجه می‌شوند و با ایجاد این مشکلات شکایت کردن از سازمان نیز بیشتر می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *