فهرست مطالب
- مراحل راه اندازی شبکه
- تشکیل جلسه با کارفرما جهت مطلع شدن از نیازهایی که دارد
- ارائه مشاوره و راهکار برای آگاهی بیشتر کارفرما
- مستند سازی نیازها
- اعلام نمودن هزینه های مربوط به تجهیزات و اجرت کار
- منعقد کردن قرارداد و راه اندازی شبکه کامپیوتری
- راه اندازی شبکه و اجرای شبکه
- تحلیل و تست شبکه کامپیوتری
- ارائه مستندات و آموزش
- بهره برداری شبکه
- نگه داری شبکه و پشتیبانی
- نحوه راه اندازی شبکه در یک کسب کار کوچک
- راه اندازی شبکه شبکه بی سیم
- راه اندازی شبکه peer to peer
- راه اندازی شبکه کلاینت سرور
- نتیجه گیری
طراحی و خدمات راه اندازی شبکه نگه داری شبکه کاری بسیار سخت و تخصصی می باشد. این کار حتما باید طبق اصولات خاصی انجام گردد.
در حال حاضر یکی از بزرگ ترین دغدغه های مدیران شبکه، راه اندازی و نگه داری شبکه درونی سازمانی می باشد. در واقع یک شبکه به عنوان ستون فقرات یک شرکت به حساب می آید.
شبکه در سازمان ها و شرکت های مختلف، نقش بسیار مهمی دارد. یکی از سرویس هایی که نوین نت به مشتریان عزیز ارائه می دهد، خدمات راه اندازی شبکه و نگه داری شبکه می باشد.
نوین نت سرویس های مختلفی را جهت پشتیبانی و نگا داری شبکه بر اساس مشتریان را دارا می باشد. تمام هزینه های راه اندازی شبکه و نگه داری شبکه بسیار مقرون و به صرفه می باشد.
در ادامه متن با ما همراه باشید در تا درمورد تمامی خدمات راه اندازی شبکه و نگه داری شبکه برای شما توضیحاتی را بیان کنیم.

مراحل راه اندازی شبکه
همان طور که گفته شد راه اندازی و نگه داری شبکه باید حتما طی مراحل و اصول خاصی انجام شود که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
تشکیل جلسه با کارفرما جهت مطلع شدن از نیازهایی که دارد
پس از برگزار شدن جلسه های حضوری و غیر حضوری، مدیر شبکه می تواند از تمام نیاز های که کارفرما در حال حاضر دارد و یا قرار است در آینده داشته باشد مطلع می شود. سپس می تواند بر اساس این نیازها برای راه اندازی شبکه اقدام کند.
ارائه مشاوره و راهکار برای آگاهی بیشتر کارفرما
پس از کسب اطلاعات کافی و بازدید از محل کسب و کار و هم چنین نیازهای کارفرما، باید با توجه با شرایط و بودجه موجود راه کارهایی جهت بهبود خدمات به کارفرما ارائه گردد.
مستند سازی نیازها
باید لیستی از خدمات و تجهیزات که کارفرما نیاز دارد تهیه شود و همه آن ها مستند سازی گردد.تا بتوان نسبت به تهیه صورت حساب و پیش فاکتور اقدام نمود. این لیست شامل مواردی مثل هزینه طراحی، تجهیزات، پیاده سازی، راه اندازی شبکه می گردد.
اعلام نمودن هزینه های مربوط به تجهیزات و اجرت کار
تمامی هزینه های لوازم و تجهیزات و همچنین اجرت خدمات بر اساس بودجه کارفرما، در یک پیش فاکتور به کارفرما ارائه می گردد. خدمات راه اندازی شبکه در این فاکتور شامل می شود. همه هزینه های نصب و راه اندازی شبکه در یک پیش فاکتور و در قالب گزارشی به کارفرمایان ارائه می گردد.
منعقد کردن قرارداد و راه اندازی شبکه کامپیوتری
برای اطمینان بیشتر شخص کارفرما از کیفیت تجهیزات و خدمات که در کار استفاده می شود، یک قرار داد برای نصب و راه اندازی شبکه منعقد می گردد. تمامی لوازم و تجهیزات که در شبکه استفاده می شود، طبق قرار داد پیش می رود.
راه اندازی شبکه و اجرای شبکه
شبکه کامپیوتری مورد نظر کارفرما، بر اساس زمانی که در قرار داد درج شده است نصب و پیاده سازی می شود. نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری باید طبق استراتژی خاصی طراحی و پیاده سازی گردد. تا بتوان بهترین میزان کیفیت و عملکرد خوب را از یک شبکه مشاهده نمود.و سبب افزایش عمر کاری شبکه شد.
تحلیل و تست شبکه کامپیوتری
قبل از تحویل شبکه به کارفرما باید حتما تمامی قسمت ها و تجهیزات تحلیل شده و تست گردد. تا بتوان از عملکرد درست شبکه اطمینان حاصل کرد. این اقدام بعد از نصب نمودن شبکه های درون سازمان غیر بسیم و بی سیم انجام می پذیرد. تا بتوان از میزان کیفیت و سرعت مطمئن شد.
ارائه مستندات و آموزش
بعد از ارائه نمودن تمامی مستندات شبکه، باید به کارفرما آموزش استفاده و بهره مندی از شبکه را ارائه نمود. در آموزش به شخص اپراتور نحوه استفاده از شبکه آموزش داده می شود. تا بتوان بهترین کارکرد و کیفیت شبکه کامپیوتری را برقرار نماید.
بهره برداری شبکه
در این مرحله شبکه کامپیوتری آماده بهره برداری می باشد. برقرار بودن ارتباط میان نودهای شبکه و تجهیزات یک شبکه کامپیوتری دارای اهمیت بسیار زیادی است. به همین خاطر ما در نوین نت بهترین کیفیت را برای شبکه های درون سازمانی فراهم خواهیم کرد.
نگه داری شبکه و پشتیبانی
شبکه ای که راه اندازی شده است، بر اسا مدت مندرج در قرارداد نگه داری و پشتیبانی می گردد.

نحوه راه اندازی شبکه در یک کسب کار کوچک
راه اندازی شبکه های کامپیوتری، روشی بسیار مناسب جهت استفاده بهینه از یک سیستم و اجزای آن می باشد. بکارگیری این روش، راهی بسیار مناسب برای کسب و کارهای و سازمان های کوچک نیز هست.
یک شبکه کامیپوتری این امکان را برای شما فراهم می کند، که همه عملکردهای یک کسب کار کوچک را مثل انتقال و ذخیره داده و یا ارتباطات را با سهولت کافی مدیریت نمایید.
با راه اندازی شبکه و نگه داری شبکه می توان از همه قابلیت ها بیشترین مقدار استفاده را برد. شما می توانید با نصب شبکه به هرکدام از سیستم های یک شرکت دسترسی داشته باشید و از منابع و تجهیزات آن بهره مند شوید.

راه اندازی شبکه شبکه بی سیم
اولین تصمیمی که هنگام راه اندازی و نگه داری شبکه باید گرفته شود، این است که می خواهید شبکه مورد نظر شما بی سیم باشد یا غیر بی سیم. هردو این روش های راه اندازی شبکه دارای مزیت ها و معایبی هستند.
و هرکدام می توانند قسمتی از نیاز های شما را برطرف سازند.
گفته شده است که، شبکه که از نوع کابل کشی هستند، علاوه بر مقرون به صرفه بودن کاملا مطمئن می باشند.ایمنی در آن ها بالا بوده و دسترسی به آن ها بسیار راحت است.
اما در صورتی که تعداد اجزای شبکه بسیار زیاد باشد توصیه می شود که از شبکه های بی سیم استفاده گردد. شبکه های کامپیوتری بی سیم این امکان را فراهم کنند که شما بتوانید از راه دور نیز به اینترنت دسترسی پیدا کنید.
هم چنین به دلیل این که دیگر نیازی به خرید کابل و کابل کشی نیست در هزینه ها نیز صرفه جویی می شود.

راه اندازی شبکه peer to peer
در شبکه های کامپیوتری همتا به همتا یا همان peer to peer، تمامی کامپیوترهای شبکه هم به عنوان سرور کار می کنند هم به عنوان مشتری. کامپیوتر ها به شکل مستقیم با یک دیگر در ارتباط می باشند.
هم چنین منابع شبکه می توانند اضافه یا حذف شوند. راه اندازی شبکه به صورت همتا به همتا بیشتر در شبکه های خانگی کاربرد دارد.

راه اندازی شبکه کلاینت سرور
در راه اندازی شبکه کلاینت سرور، چند سیستم مشتری به یک سرور که در مرکز می باشد اتصال دارد.
تمامی داده ها و برنامه های عمومی، روی یک سرور نصب گردیده اند. مشتری به سروز وصل می شود تا قادر باشد به سرور دسترسی داشته باشد.
راه اندازی شبکه به روش کلاینت سرور بیشتر برای شبکه ها و سازمان های بزرگ و گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.
امنیت یکی از مهم ترین موارد شبکه می باشد. امنیت در شبکه های کامپیوتری کلاینت سرور از سطح بالایی برخوردار است.
نتیجه گیری
راه اندازی شبکه در وهله اول به نیاز کارفرما بستگی خواهد داشت.امیدواریم از این مقاله در مورد راه اندازی شبکه و نگه داری شبکه اطلاعات کافی را به دست آورده باشید.